Business Internaţional

Captură impresionantă: Autorităţile bulgare au capturat bancnote false de peste 1.35 milioane de dolari

Captură impresionantă: Autorităţile bulgare au...

Autor: Marinela Sarbu, Mediafax

05.11.2018, 18:09 176

Autorităţile din Bulgaria au capturat bancnote false în valoare de peste 1.35 milioane de dolari şi a pus sub acuzare trei susupecţi care fac parte dintr-o organizaţie de infracţionalitate organizată care se ocupă cu falsificarea banilor, au anunţat luni procurorii bulgari, relatează Reuters.

Cei trei au fost arestaţi în oraşul Varna după ce au găsit mai multe tipografii şi echipamente pentru emiterea de bancnote false în urma unor percheziţii efectuate în mai multe localităţi.

Luna trecută autorităţile din Bulgaria au percheziţionat o tipografie în care erau fabricaţi bani, cea mai mare descoperire din ultimii 11 ani, şi au capturat bancnote false în euro şi dolari în valoare de peste 14.3 milioane de dolari.

Bulgaria speră să intre în zona euro şi în spaţiul de liberă circulaţie Schengen, dar mai întâi trebuie să arate progrese serioase în legătură cu infracţionalitatea organizată şi corupţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO