Business Internaţional

Miliardarul Carlos Slim vrea să facă bani din criză şi pariază pe imobiliare în cea mai ”lovită” economie europeană

Miliardarul Carlos Slim vrea să facă bani din criză...

Autor: Departamentul Economic

07.04.2016, 12:20 296

Carlos Slim este cea de-a patra cea mai bogată persoană din lume, conform indicelui miliardarilor calculat de Bloomberg, a făcut o investiţie surpriză pe firma din Barcelona Fomento de Construcciones & Contratas SA.

Mişcarea a fost doar ultima mutare dintr-o serie de investiţii făcute de Slim în Spania începând cu anul 2014. Ca parte din afacere, Slim a investit de asemenea în dezvoltatorul din Madrid Realia
Business.

Slim profită de preţurile extrem de scăzute din Spania când vine vorba de investiţia în companii, şi a văzut o oportunitate de a construi, în condiţiile în care economia spaniolă îşi revine după un colaps imobiliar care a lăsat ţara cu un surplus de 1,4 milioane de case.

Spania a crescut în 2015 în cel mai rapid ritm din ultimii opt ani, depăşind economiile din zona euro ca ritm de creştere. În primul trimestru al anului a crescut de asemenea cu 0,7%, propulsată de cererea imobiliară.

"Când Slim a investit pentru prima oară aici, construcţiile şi imobiliarele erau la cel mai jos nivel. Acum el mizează pe o revenire. A cumpărat la momentul oportun şi cu un preţ foarte bun, şi ceea ce a găsit în FCC a fost nu doar o companie consolidată, care poate creşte în construcţii, dar şi o companie cu potenţial în servicii urbane", a spus Carlos Vergara, profesor de management la IESE Business School din Barcelona.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO