Business Internaţional

Carlyle angajează Goldman Sachs pentru vânzarea diviziei de suplimente din plante Nature’s Bounty

Carlyle angajează Goldman Sachs pentru vânzarea...

Autor: Catalina Apostoiu

08.01.2017, 21:49 137

Firma de private equity Carlyle Group a angajat banca de investiţii Goldman Sachs Group pentru a o ajuta să analizeze posibila vânzare a unuia dintre cei mai mari producători de suplimente din plante din SUA, Nature’s Bounty, potrivit unor surse familiare cu situaţia, citate de Reuters.

Carlyle se pregăteşte să vândă Nature’s Bounty, ale cărei mărci includ Solgar şi MET-Rx, într-o perioadă de interes în creştere din partea chinezilor pentru companiile americane din sectorul nutriţiei. Consumatorii chinezi, neîncrezători în standardele de siguranţă alimentară ale ţării lor, dau dovadă de un apetit puternic pentru astfel de produse americane.

Nature’s Bounty, anterior cunoscută drept NBTY, are vânzări de aproximativ 3 miliarde de dolari şi ar putea aduce până la 6 miliarde de dolari în cadrul unei vânzări, potrivit uneia din sursele citate mai sus. Nature’s Bounty deţine un business de retail semnificativ în Europa sub denumirea Holland & Barrett, şi ar putea alege să-l vândă separat, deşi compania preferă să vândă businessul în întregime, a adăugat sursa citată.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO