Business Internaţional

Casa din mijlocul autostrăzii din China a fost demolată de autorităţi

Casa din mijlocul autostrăzii, din China, a fost demolată de autorităţi

Autor: Octavian Calei

04.12.2012, 15:44 9215

Imobilul din China, rămas în mijlocul unei şosele construite în satul Xiayangzhang în urma refuzului unui cuplu de a se muta, a fost dărâmat săptămâna trecută în cele din urmă, când proprietarii au acceptat compensaţia autorităţilor, informează AP.

Clădirea cu patru etaje din mijlocul drumului devenise cel mai recent simbol al rezistenţei proprietarilor chinezi de a se muta din calea proiectelor guvernamentale.

Luo Baogen şi soţia sa au primit o compensaţie în valoare de 260.000 de yuani (31.000 euro) pentru a părăsi apartamentul. Primarul satului a anunţat că sâmbătă, casa din mijlocul drumului, a fost demolată.

Ce se întâmplă când încerci să execuţi silit casa unui maestru kung-fu din China

Aceeaşi ofertă acceptată vineri de către cei doi locatari, fusese refuzată cu o săptămână în urmă.

Primarul satului a declarat că Luo a acceptat compensaţia în cele din urmă, deoarece se săturase de reporterii care îl vizitau în fiecare zi.

Cei doi erau ultimii rezidenţi ai unui cartier demolat pentru a face loc unui proiect de infrastructură care face legătura cu o nouă gară, construită la marginea oraşului Wenling din provincia Zhejiang.

Casa a fost demolată la o săptămână după ce pe Internet s-au răspândit imagini cu blocul din mijlocul drumului ce au declanşat o serie de reacţii atât din străinătate cât şi din China, încurajând pe toţi proprietarii care opun rezistenţă proiectelor care le ameninţă locuinţele.

600.000 de yuani (72.800 euro) îi costaseră pe proprietari locuinţa din clădirea dărâmată săptămâna trecută. Guvernul oferise iniţial o compensaţie standard de 220.000 de yuani (26.800 euro) pentru a se muta, pe care cuplul a refuzat-o.

Deşi presiunile exercitate de autorităţi asupra proprietarilor care nu vor să se mute din calea proiectelor ating adesea cote extreme, până la demolarea caselor în lipsa locuitorilor, Luo a declarat pentru reporteri că în cazul lui, chiar şi electricitatea şi apa mai mergeau în apartamentul său.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO