Business Internaţional

Câştigătorul concursului de maşini de epocă „Best of Show” este modelul 57 SC Coupé Atlantic din 1936 al companiei Bugatti

Bugatti 57 SC Coupé Atlantic produs în 1936 şi deţinut de omul de afaceri Peter Mullin, a fost numită cea mai bună maşină de epocă în cadrul Best of Show.

Vedeţi aici cum arată câştigătorul concursului de maşini de epocă „Best of Show” este modelul 57 SC Coupé Atlantic din 1936 al companiei Bugatti (Galerie FOTO)

Autor: Alexandra Cepăreanu

11.02.2018, 21:30 407

Bugatti 57 SC Coupé Atlantic produs în 1936 şi deţinut de omul de afaceri Peter Mullin, a fost numită cea mai bună maşină de epocă în cadrul Best of Show, scrie Bloomberg.

În ultimii trei ani, maşinile clasice care câştigă Best of Show sunt apoi judecate la nivel mondial de către celelalte companii producătoare de automobile pentru a fi numită „Best of the Best”. Scopul este acela de a vedea care dintre ele se îndreaptă spre vârful absolut al oricărui vehicul clasic produs în acel an.

Maşina în valoare de 30 de milioane de dolari îl are ca proprietar pe omul de afaceri Peter Mullin şi a câştigat premiul pentru cea mai bună maşină de epocă din 2017,  în cadrul Best of Show, onoare sponsorizată de lanţul hotelier Peninsula Hotels din Hong Kong.

Câştigătoarea Best of Show face parte din cele trei versiuni extinse, care a avut ca prim proprietar pe unul dintre descendenţii familiei Rothschild şi a mai trecut prin câteva mâini până să fie achiziţionat de către Peter Mullin pentru a fi expus în muzeul Mullin Automotive de la Oxford, California.

În cadrul show-lui s-au regăsit modele premiate anterior în cadrul altor concursuri asemănătoare.

Modelul 8C 2900B Spider fabricat în 1939 de Alfa Romeo, care este considerat cel mai frumos model produs de companie şi care a fost premiat în cadrul  concursului Amelia Island Concours de Sport în 2017.

Modelul 212 Export Cabriolet din 1951 al companiei Ferrari este  câştigătorul concursului Cupa Turismo Ferrari Cavallino Classic din Florida.

Modelul Giulietta Sprint Speciale Prototipo din 1957 fabricat de Alfa Romeo este câştigătorul Concorso d’Eleganza din Italia.

Lancia Astura Aerodinamica Coupé fabricată începând cu 1933 până în 1935, a fost premiată în cadrul Concours of Elegance din Marea Britanie

Ferrari 250 GT Cabriolet din 1957 este câştigătoarea show-lui  Goodwood Cartier Style et Luxe Concours d’Elegance, susţinut în Marea Britanie.

Mercedes-Benz S Roadster, fabricat în 1929 a fost câştigătoarea concursului  Pebble Beach din California.

ATS (Automobili Turismo e Sport) 2500 GTS Coupé fabricat în 1964, a fost premiată în cadrul showlui Quail Motorsports Guatering din California. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO