Business Internaţional

Cât costă pâinea, vinul, benzina sau transportul în comun în cele mai scumpe 10 oraşe din lume

Cât costă pâinea, vinul, benzina sau transportul în...

Autor: Octavian Calei

11.01.2014, 18:25 2817

Preţul pâinii pentru două persoane în cele mai scumpe oraşe ale lumii poate ajunge aproape la 4 dolari pe zi iar litrul de benzină la 2,4 dolari, conform site-ului Expatistan citat de Business Insider.

Expatistan.com oferă un calculator al celor mai uzuale preţuri din diverse oraşe ale lumii, bazat pe datele strânse de la utilizatorii din localităţile respective.

Pâinea, unul dintre alimentele de bază, este un pic mai scumpă în partea de nord a Europei şi în Elveţia. O pâine la Oslo sau Zurich costă 3,97 dolari, respectiv 3,82 dolari.

O sticlă de vin de masă costă 28 de dolari în Oslo şi 26 de dolari în Singapore. În Paris, vinul costă 10 dolari.

 

Chiria la un apartament mobilat de 80 de metri pătraţi poate ajunge la sume exorbitante în cele mai scumpe oraşeale lumii. Cele mai mari chirii sunt în Londra, unde un astfel de apartament costă 4.259 de dolari pe lună.

În timp ce locuitorii din New York şi San Francisco plătesc în jur de 4 dolari pentru un galon de benzină (1 galon = 3,7 litri -n.red.), rezidenţii din Oslo trebuie să scoată din buzunar 9 dolari pentru aceeaşi cantitate.

În privinţa transportului în comun, metroul din Londra costă de două ori mai mult faţă de medie, un abonament pe o lună fiind 217 dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO