Business Internaţional

Cât valorează Naţionala de Fotbal a României şi care e cel mai scump jucător

Cât valorează Naţionala de Fotbal a României şi care...
12.10.2015, 13:07 3723

Reprezentativa de fotbal a României a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 3-0 (2-0), selecţionata Insulelor Feroe, în ultima etapă a grupelor preliminare ale Campionatului European din 2016, şi s-a calificat la turneul final care va avea loc în Franţa.

Naţionala de fotbal a României are o valoare de piaţă de 60,7 mil. euro, venită de la 23 de jucători. Vârsta medie în lotul naţional este de 28 de ani, conform site-ului de transfermarkt.com. 

Cei mai valoroşi jucători români sunt Vlad Chiriches, fundaş la Napoli, Costel Pantilimon, portar pentru Sunderland şi Alexandru Maxim, atacant la Stuttgart. Toţi trei au o valoare de piaţă estimată de 6 milioane de euro.

Spre comparaţie, naţionala de fotbal a Ungariei are o valoare de piaţă de 23 de milioane de euro, cel mai valoros jucător fiind Balázs Dzsudzsák, care joacă pentru Bursaspor.

În regiune cea mai valoroasă Naţională este cea a Serbiei, evaluată la 182 de mil. de euro, urmată de cea a Poloniei, cu o valoare de 155 de mil. euro. Naţionala Bulgariei valorează 31 de mil. de euro. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO