Business Internaţional

Către cine a ales „Oracolul din Omaha” să facă cea mai mare donaţie din viaţa lui? Warren Buffett a pus 3 miliarde de dolari în conturile fundaţiei de caritate condusă de Bill Gates

Către cine a ales „Oracolul din Omaha” să facă cea...

Autor: Alex Ciutacu

17.07.2018, 14:04 157

Warren Buffett a donat ieri 3,17 miliarde de dolari în acţiuni Berkshire Hathaway către fundaţia caritabilă Bill & Melinda Gates şi alte patru fundaţii de familie, cea mai mare contribuţie filantropică a sa, potrivit Reuters.

A 12-a donaţie anuală a investitorului miliardar a fost reprezentată de 18,6 milioane de acţiuni Berkshire de clasa B, evaluate la 170,2 dolari fiecare.

Berkshire a anunţat că Buffett, 86 ani, a donat 27,5 miliarde de dolari din 2006 până în prezent către cinci fundaţii, dintre care peste 21 de miliarde către Gates Foundation.

Buffett deţine încă 17% din Berkshire, conglomeratul din Omaha, Nebraska pe care îl conduce încă din 1965, deşi a donat deja peste 40% din participaţiile pe care le avea.

Fundaţia Gates se concentrează pe îmbunătăţirea condiţiilor de sănătate, reducerea sărăciei şi îmbunătăţirea educaţiei şi va primi aproximativ 2,4 miliarde de dolari din donaţia de ieri.

Buffet a donat de asemenea către Fundaţia Susan Thompson Buffett, numită astfel după prima sa dnevastă, şi către fundaţiile Howard G. Buffett, Sherwood şi NoVo, conduse de copiii săi, Howard, Susan şi Peter.

Potrivit indexului miliardarilor agregat de publicaţia americană Bloomberg, Warren Buffet este al treilea cel mai bogat om din lume cu o avere de 83 de miliarde de dolari, întrecut doar de Bill Gates, cu 95,3 miliarde de dolari şi Jeff Bezos cu 151 miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO