Business Internaţional

Căutaţi un job sau energie pentru a mina criptomonede? Un grup de cercetători olandezi folosesc energie din corpul uman pentru a mina

Căutaţi un job sau energie pentru a mina criptomonede?...

Autor: Alex Ciutacu

13.01.2018, 16:00 1568

Criptomonedele ar putea să ne ducă mai aproape de o lume a singularităţii. Un experiment proiectat de Manuel Beltran încearcă să aducă mai aproape oamenii de lumea tehnologică, prin încercarea de a folosi energie din corpul uman pentru a mina monede digitale, potrivit Bitcoin.com

Echipa olandeză de cercetători denumită Institute of Human Obsolescence (IoHO), condusă de Beltran, minează criptomonede îmbrăcând oamenii în costume speciale care transformă căldura emisă de corpul uman într-o sursă sustenabilă de energie.

Ce sunt criptomonedele şi cum poţi să cumperi Bitcoin, Ethereum, Ripple sau altcoins. Tot ce trebuie să ştii despre criptomonede, ICO şi portofele electronice şi cum transformi monedele virtuale în bani adevăraţi

Manuel Beltran, fondator al IoHO, încearcă să schimbe paradigma conform cărei tehnologia nu poate fi susţinută de resursele pe care le avem în prezent, deoarece el crede că o singură resursă – corpul uman – o avem din abundenţă.

Institutul a condus mai multe operaţiuni de cercetare şi dezvoltare utilizând energia corpului uman. Cele mai recente teste au cuprins 212 ore de lucru şi 37 de oameni care au participat la experiment.

Cu ajutorul costumelor speciale, în aceste 212 ore, participanţii la experiment au generat o putere de 127,2 waţi, minând astfel 16.590 de monede digitale, printre care Vertcoin, Dash, Ethereum, Litecoin, Startcoin şi Lisk.

Potrivit cercetătorilor, oamenii pot genera 100 de waţi când dorm, iar în majoritatea timpului aproximativ 80% din această energie este irosită.

„Un singur corp uman, când este în stare de odihnă, radiază un exces de căldură de 100 de waţi – Am creat un costum care utilizează generatoare termoelectrice pentru a transforma căldura în electricitate utilizabilă”, transmite IoHO.

Beltran susţine că el şi echipa lui nu vor mina bitcoin deoarece este extrem de greu să produci destulă energie. Ar fi nevoie de 4.500 de indivizi care să stea nemişcaţi o zi şi o noapte pentru a reuşi să produci un singur bitcoin. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO