Business Internaţional

CE a aprobat fazarea proiectului pentru modernizarea structurii de apă din Caraş-Severin

CE a aprobat fazarea proiectului pentru modernizarea...

Autor: Anca Olteanu

24.03.2017, 09:46 117

„Proiectul prevede reabilitarea şi extinderea infrastructurii de apă şi a sistemului de canalizare în Reşiţa, Caransebeş, Bocşa, Oţelu Roşu, Moldova Nouă, Oraviţa, Anina şi Băile Herculane. Îmbunătăţirile vor asigura calitatea apei potabile şi epurarea apelor uzate la standarde europene", a explicat Corina Creţu, comisarul european pentru politică regională.

Potrivit comunicatului transmis de CE, prin modernizarea structurii de apă şi apă uzată „va creşte gradul de protecţie a mediului înconjurător, deoarece toate apele uzate din gospodării şi companii vor fi tratate înainte de deversare”.

Proiectele fazate sunt proiectele care nu a fost finalizate pe cadrul financiar anterior şi, la solicitarea statutul membru, Comisia Europeană acceptă o derogarea, astfel încât acestea pot continua pe noul cadru financiar. În urma etapizării, investiţia începută în perioada de programare 2007–2013 va putea fi finalizată în actuala perioadă de programare.

Proiectul ,,Modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Caraş-Severin" este cofinanţat prin Fondul de coeziune, contribuţia UE fiind în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO