Business Internaţional

Ce ar face Iohannis dacă Bill Gates i-ar da toţi banii lui ca să salveze educaţia din România

Ce ar face Iohannis dacă Bill Gates i-ar da toţi banii...

Autor: Gândul

16.03.2018, 16:13 252

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut, joi, că oricât de bogat ar fi Bill Gates, nu ar putea plăti lucrul pe care el îşi doreşte cel mai mult să îl schimbe în educaţie, şi anume mentalitatea, întrebat care ar fi primul lucru pe care l-ar schimba dacă afaceristul i-ar pune la dispoziţie toţi banii.

Întrebat dacă s-ar afla în acelaşi loc cu Bill Gates şi acesta ar pune la dispoziţie toţii banii de care educaţia din România are nevoie, toată expertiza, care ar fi primul lucru pe care l-ar schimba, Iohannis a răspuns: "Oricât de bogat ar fi (Bill Gates - n.r) nu ar putea să plătească lucrul pe care doresc aş dori eu şi îmi doresc foarte mult să îl schimb, este vorba de mentalitate, mentalitatea celor care dau educaţie, mentalitatea celor care înlesnesc educaţia şi mai puţin a celor de educat, fiindcă ei trebuie educaţi. Nu trebuie să le schimbăm mentalitatea".

Acesta a adăugat, în cadrul evenimentului "România la Centenar", organizat la Palatul Cotroceni, că în domeniul educaţiei este prioritară o schimbare de paradigmă şi nu banii.
 

Citeşte continuarea pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO