Business Internaţional

Ce făcea miliardarul rus Roman Abramovici la 25 de ani

Ce făcea miliardarul rus Roman Abramovici la 25 de ani

Autor: Ştefan Stan

05.01.2014, 16:31 3527

Miliardarul Roman Abramovici, 47 de ani, unul dintre cei mai influenţi oameni de afaceri din Rusia, devenit celebru după ce a cumpărat echipa de fotbal Chelsea Londra, este unul dintre mogulii analizaţi de bloggerii de la Business Insider de la începutul carierei.

Până la vârsta de 25 de ani, miliardarul rus Roman Abramovici întemeiase şi lichidase cel puţin 20 de companii, conform Business Insider.

Abramovici a fost crescut de unchiul său. La vârsta de 21 de ani, Abramovici intrase pe piaţa neagră cu ajutorul unor bani primiţi de la părinţii soţiei sale. Companiile sale au devenit în timp afaceri legale, la începutul anilor 90’, însă până atunci rusul fusese implicat în cel puţin 20 de firme.

In 1992, la vârsta de 26 de ani, Abramovici a fost arestat pentru furt de proprietate guvernamentală, fiind acuzat de deturnarea a 55 de cisterne de motorină.

“Erau probleme cu sistemul bancar când rafinăria a “descoperit” problema cu marfa, însă în timp ce eram în arest, au primit banii pe motorină şi am fost eliberat”, a m`rturisit ulterior Abramovici .

La vârsta de 35 de ani, Abramovici  a d16evenit guvernatorul provinciei ruseşti Chukotka.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO