Business Internaţional

Ce înseamnă puterea în Azerbaijan. Preşedintele şi-a numit soţia vicepreşedinte: ”Domnule preşedinte, îmi exprim întreaga gratitudine pentru că mi-aţi acordat această încredere”

Ce înseamnă puterea în Azerbaijan. Preşedintele şi-a...

Autor: Ştefan Stan

24.02.2017, 17:36 522

Preşedintele din Azerbaijan, Ilham Aliyev, a numit-o pe soţia sa vicepreşedinte, aducând şi mai mare parte din puterea politică în familie în fosta republică sovietică, a cărei economie este bazată în special pe producţia de petrol, scrie Financial Times.

Mehriban Aliyeva va deveni primul vice-preşedinte al Azerbaijanului, potrivit unui decret al lui Aliyev de marţi, care nu a detaliat însă responsabilităţile pe care această funcţie le va avea. Prima Doamnă a fost instalată imediat în funcţie ca al doilea om în stat şi i-a consolidat poziţia ca succesor al soţului ei la conducerea ţării.

Azerbaijanul a fost controlat de familia Aliyev pentru ultimele cinci decenii. Tatăl lui Aliyev, Heydar, a fost preşedintele partidului Comunist până după era sovietică, şi apoi a devenit primul preşedinte al ţării. Fiul său a preluat puterea în 2003.

Doamna Aliyeva i-a mulţumit public soţului ei pentru încrederea acordată prin învestirea în funcţie.

„Domnule preşedinte, îmi exprim întreaga gratiduine pentru încrederea acordată. Asistenţa şi susţinerea dumneavoastră au stat în spatele fiecărui succes şi fiecărei realizări ale mele”, a spus ea.  

În vârstă de 52 de ani, doamna Aliyeva, care provine din una dintre cele mai puternice familii din Azeribaijan, este cunoscută pentru stilul vestic vestimentar într-o ţară profund musulmană. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO