Business Internaţional

Ce poţi face cu 1,4 milioane de dolari? Poţi cumpăra un singur loc de parcare în Hong Kong sau un oraş întreg în California. VIDEO

Ce poţi face cu 1,4 milioane de dolari? Poţi cumpăra...

Autor: Alex Ciutacu

17.07.2018, 14:27 594

Un oraş fantomă din secolul 19 situat în California, care include un hotel abandonat, o biserică şi mai multe case, a fost pus la vânzare la începutul lunii, potrivit CNN.

Cerro Gordo, care se traduce în „Dealul Gras”, este aşezat la sud de Sierra Nevada şi se întinde pe 121 de hectare. Oraşul minier abandonat a fost pe mâinile unei familii de câteva decenii dar aceştia au simţit că e momentul potrivit să îl vândă, spune agentul imobiliar Jake Rasmuson.

Preţul de start este de 925.000 de dolari şi poate fi regăsite pe website-ul ghosttownforsale.com. În acelaşi timp, un loc de parcare din Hong Kong s-a vândut cu aproape 800.000 de dolari, potrivit Bloomberg.

Am observat un interes semnificativ pentru el, spune Rasmuson. Ideile au variat de la transformarea Cerro Gordo într-un parc tematic până la a-l transforma într-un oraş al marijuanei, scrie publicaţia americană.

„Aş spune, ţinând cont de istoria proprietarului cu oraşul şi de iubirea sa faţă de oraş, că nu doar preţul este important ci şi modul în care va fi utilizat în viitor. Câţiva vor să îl cumpere pentru a prezerva istoria”, spune el.

Cerro Gordo a fost fondat drept un mic oraş minier după descoperirea unor rezerve de argint în zonă în 1865. La un moment dat, a devenit cel mai mare producător de argint din Calfornia, potrivit website-ului oficial.

„În zilele bune, aici avea loc în medie o crimă pe zi”, spune Rasmuson. „Chiar face parte din Vestul Sălbatic”.

După ce a picat piaţa argintului şi au avut loc mai multe tragedii în zonă, precum un incendiu, operaţiunile industriale din Cerro Gordo au fost oprite.

Mai există 22 de structuri în picioare în oraş. Fostul orăşel este disponibil pentru turism, însă oamenii trebuie să conducă prin 12 km de drum neasfaltat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO