Business Internaţional

Ce scrie presa internaţională relatează despre posibila mutare a Ambasadei României din Tel Aviv la Ierusalim

Ce scrie presa internaţională relatează despre...

Autor: Mircea Olteanu

20.04.2018, 11:50 474

Principalele agenţii internaţionale de ştiri, precum şi numeroase publicaţii din multe ţări au relatat despre declaraţia lui Liviu Dragnea, liderul PSD, despre posibila mutare a Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

"Sfidând politica UE, România avansează propunerea de a muta ambasada la Ierusalim", titrează cotidianul israelian Haaretz.

Jurnaliştii de la Haaretz comentează că propunerea României vine după vizita la Bucureşti a adjunctei ministrului israelian de Externe, Tzipi Hotovely, care transmis oficialilor români că mutarea ambasadei SUA reprezintă o "oportunitate istorică".

"România începe procesul de mutare a ambasadei sale la Ierusalim", scrie cotidianul Times of Israel, ce menţionează faptul că România ar putea deveni primul stat din UE care urmează exemplul Statelor Unite, Guatemalei şi Hondurasului.

"România: Dispută între lideri privind relocarea ambasadei la Ierusalim", relatează agenţia The Associated Press, care menţionează faptulş că preşedintele român Klaus Iohannis a catalogat drept prematură decizia liderului PSD.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO