Business Internaţional

Ce se întâmplă când încerci să execuţi silit casa unui maestru kung-fu din China

no title

Autor: Radu Racu

29.11.2012, 18:57 46484

Un clip video cu un maestru kung-fu din China care împiedică o gaşcă de bătăuşi să-l execute silit face furori pe un domeniu online din China similar You Tube-ului, scrie The Daily Telegraph, citat de Business Insider.

 

Shen Jianzhong, 38 de ani, practică arta kung-fu de 20 de ani în provincia Hebei din China, şi deţine şi recordul mondial la flotări, cel puţin conform unor surse locale.

 

La finalul lunii octombrie, Jianzhong a putut să aplice tehnica pe un grup de bătăuşi care terorizau strada pe care locuia.

 

Timp de şase luni un dezvoltator imobiliar făcea presiuni asupra localnicilor să se mute pentru a transforma satul într-un oraş. "Au vrut să demoleze toată strada şi ne-au promis că vom primi case noi peste doi ani, precum şi bani de chirie până atunci. Dar am auzit că oameni dintr-un sat alăturat au primit o afacere mult mai bună aşa că am refuzat să semnăm", spune Shen Jianzhong.

 

"La început, compania a postat afişe de avertisment în care ameninţau familiile care nu plecau că vor fi consecinţe majore. Circa 70 din cele aproape 100 de gospodării au cedat. Apoi, dezvoltatorul şi-a trimis găştile să-i intimideze şi pe ceilalţi locatari, aruncând cărămizi în geam şi aprinzând artificii noaptea", povesteşte maestrul. "Pe 29 ocotmbrie, circa 30 de persoane s-au materializat la uşă. Soţia mea a încercat să închidă uşa dar ei au bruscat-o. Aşa a început bătaia", îşi aminteşte Shen, care şi-a apărat căminul alături de fiul său de 18 ani, de asemenea practicant de kung-fu.

 

"Nu îmi amintesc ce tehnici am folosit. Eram în legitimă apărare. Am rănit doar şapte atacatori, restul s-au speriat şi nu au intrat în casă", afirmă practicantul de arte marţiale.

 

Poliţia a apărut la scurt timp după incident şi au amendat familia lui Shen şi l-a obligat să semneze contractul. În replică, el a postat clipul pe Internet, încercând să scoată în evidenţă nedreptatea. Pe 21 noiembrie Shen a fugit împreună cu familia la Beijing, de teama represaliilor, unde poliţia l-a şi arestat pe fiul său pentru vătămare corporală.

 

În cadrul interviului pe care l-a acordat ziarului The Daily Telegraph, Shen a fost sunat de o persoană care s-a recomandat a fi din cadrul Armatei Populare, şi care s-a arătat revoltată de tratamentul pe care i l-au aplicat autorităţile maestrului. L-a sfătuit să nu vorbească cu presa şi să se întâlnească. Reporterii de la Telegraph nu au reuşit să-l mai contacteze după aceea.

"ACUM LIVE VIDEO pe www.prosport.ro: Gala ProSport! Am strâns tot ce are mai bun sportul românesc într-un singur loc"
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO