Business Internaţional

Ce se întâmplă cu americanii? Rata sinuciderii a crescut cu 30% în ultimii ani, iar aproape jumătate dintre aceştia au comis suicid cu ajutorul armelor de foc

Ce se întâmplă cu americanii? Rata sinuciderii a...

Autor: Alex Ciutacu

15.06.2018, 17:27 365

Rata sinuciderii a crescut masiv în majoritatea statelor americane din 1990 până în prezent, unde 25 de state au înregistrat creşteri mai mari de 30%, potrivit Centrului pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor, citat de Wall Street Journal.

Numărul sinuciderilor au crescut atât în rândul bărbaţilor cât şi în rândul femeilor de toate vârstele şi din toate grupurile etnice, impulsionat de afecţiunile mentale, de afecţiunile dezvoltate din cauza drogurlor, de probleme în relaţia de cuplu sau de probleme financiare, transmite Centrul.

Armele de foc au fost principala metodă utilizată de sinucigaşi, reprezentând 48,5% din cazuri.

La nivelul naţional, rata sinuciderii a crescut cu aproape 30% în perioada de studiu 1999-2016.

„Această analiză ar trebui să fie un îndemn pentru toate statele, să ia mai multe măsuri pentru a preveni sinuciderile şi pentru a introduce programe puternice care au potenţialul de a salva vieţi”, spune Jeff Bridge, director al Centrului pentru Prevenirea Sinuciderii din cadrul Spitalului Naţional de Copii din Columbus, Ohio.

Numărul cererilor publice pentru măsuri mai bune de prevenţie a sinuciderii a crescut săptămâna aceasta după sinuciderea designerului Kate Spade în New York. Familia ei a transmis că aceasta suferea de depresie şi anxietate.

Centrul pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor spune că scopul analizei a fost reliefarea, la nivel de stat, a nivelului la care a ajuns acest fenomen pentru a acorda publicului o înţelegere mai bună. SUA şi-a propus să reducă rata anuală a sinuciderilor cu 20% până în 2025. Acest ţel a fost stabilit de Alianţa Naţională pentru Prevenirea Sinuciderilor.

Centrul a analizat date cu privire la moartea prin sinucidere a persoanelor cu vârsta de peste 10 ani. În afară de Nevada, în toate statele americane această rată a crescut. Creşterile variază de la 5,9% în Delaware, la 57,6% în Dakota de Nord.

Datele din 27 de state arătau în 2015 că 54% din cei care se sinucid nu sunt diagnosticaţi cu afecţiuni psihice.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO