Business Internaţional

Ce se întâmplă la cea mai mare bancă germană? Deutsche Bank taie în carne vie: 10.000 de oameni vor fi daţi afară imediat

Ce se întâmplă la cea mai mare bancă germană?...

Autor: Alex Ciutacu

23.05.2018, 18:16 4613
Deutsche Bank va concedia peste 10.000 de persoane şi se va retrage din aproape toate pieţele de acţiuni ale lumii, ca parte a eforturilor masive de a readuce cel mai mare creditor al Germaniei pe profit, misiune care îi revine noului CEO, Christian Sewing, potrivit Bloomberg.

Reducerile de personal reprezintă aproximativ 10% din angajaţii băncii. În timpul predecesorului lui Sewing, John Cryan, banca stabilise un target de 9.000 de concedieri până în 2020.

Sewing încearcă să accelereze procesul şi vrea să îndrepte iar creditorul german înspre piaţa europeană, renunţând la un efort de două decenii în care Deutsche Bank a încercat să concureze cu marii jucători după Wall Street.

Viitorul băncii de investiţii a fost un factor cheie în schimbarea întregului management superior, iar printre victimele acestei decizii s-a numărat şi fostul CEO, John Cryan.

Noul target de concedieri a fost raportat de Wall Street Journal. Cel mai mare creditor german urmează să anunţe noi măsuri de restructurare înainte de întâlnirea anuală a acţionarilor de joia aceasta.

Sewing a promis o restructurare la scară largă a braţului de investiţii a cărui ţintă principală va deveni Europa împreună cu companiile europene.

Acţiunile Deutsche Bank se tranzacţionau miercuri la 18.30 la valoarea de 10,85 euro, în scădere cu 1% de la deschiderea bursei de la Frankfurt şi în scădere totală cu 31% de la începutul anului, fiind banca europeană cu cea mai proastă performanţă bursieră în 2018.

Banca a transmis că se va muta înspre locaţii mai mici în New York şi că va închide total birourile din Houston.

Mai mulţi seniori din conducerea băncii de investiţii au părăsit instituţia de când Sewing a anunţat la preluarea mandatului că va restructura braţul de investiţii. Printre aceştia se numără executivul Barry Bausano în Statele Unite şi şeful pentru piaţa de fuziuni şi achiziţii Thomas Piquemal.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO