Business Internaţional

Ce-şi doresc companiile britanice de Crăciun: să-şi primească muncitorii est-europeni înapoi

Ce-şi doresc companiile britanice de Crăciun: să-şi...

Autor: Catalina Apostoiu

23.12.2017, 20:11 2423

 ​În întreaga Europă, companiile le urează angajaţilor sărbători fericite. În Marea Britanie, însă, afacerile care se bazează pe ţările UE pentru mână de lucru se tem că angajaţii lor se vor întoarce acasă la familii de Crăciun şi nu se vor mai întoarce, scrie Bloomberg.

Deprecierea lirei sterline de la votul pentru Brexit le-a erodat acestora salariile, statutul juridic le este nesigur şi pur şi simplu se simt nedoriţi.

Chiar înainte de ieşirea oficială a Marii Britanii din UE, programată pentru martie 2019, impactul Brexitului asupra imigraţiei este evident. Imigraţia netă în decurs de un an până în iunie a scăzut cu un număr record de 106.000 de persoane.

“Nu este un moment prea fericit al anului pentru că oamenii merg acasă şi se gândesc la viitor”, spune Paul Drechsler, preşedinte al principalului grup de lobby din sectorul de business britanic CBI.

“Dacă ai 30 de ani şi te gândeşti să-ţi faci o familie, nu vrei să faci acest lucru într-o mare de nesiguranţă”, arată acesta.

Deşi apreciază acordul încheiat de premierul britanic Theresa May cu oficialii UE cu privire la drepturile cetăţenilor post-Brexit, Drechsler remarcă totuşi ceea ce au subliniat aceştia în mod repetat: nimic nu este convenit până când totul va fi convenit.

Aproximativ 11% din forţa de muncă din sectorul manufacturier britanic provine din ţările UE.

O problemă pentru angajatorii britanici este că în contextul în care şomajul se situează la minime istorice aceştia au ajuns să depindă în mare măsură de forţă de muncă din Europa, forţă pe care guvernul vrea acum s-o restricţioneze.

Drechsler menţionează construcţiile, serviciile medicale şi agricultura ca sectoare ameninţate. În sectorul ospitalităţii, găsirea de suficienţi muncitori britanici reprezintă o problemă de decenii, potrivit lui David Myskow, general manager al Holiday Inn din Kenilworth.

Richard Marchington, director de vânzări al Apex Recruitment, arată că mulţi dintre clienţii săi încearcă să înlocuiască muncitorii cu maşini. “Investesc mai mult în tehnologie şi automatizare pentru că nu au altă soluţie”, spune acesta. “Faptul că nu dispun de forţa de muncă necalificată îi costă foarte mult”.

Astfel de planuri presupun în mod tipic o perioadă de tranziţie de 3, până la cinci ani, potrivit lui Marchington. Odată finalizate, acestea ar putea creşte productivitatea Marii Britanii.

Problema este pe termen scurt, iar economia ar putea avea de suferit.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO