Business Internaţional

Cea mai fericită ţară din lume, Finlanda vrea să angajeze cele mai bune creiere în domeniul financiar

Cea mai fericită ţară din lume, Finlanda vrea să...

Autor: Alexandra Cepăreanu

24.03.2018, 17:38 480

Aproximativ 30 de profesionişti din domeniul financiar, cunoscuţi în reglementarea bancară vor ajuta Finlanda să se pregătească pentru sosirea unei bănci globale importante în acest an, relatează Bloomberg.

Autoritatea Finlandeză de Supraveghere Financiară (FSA) este conştientă că nu poate concura cu salariile din alte state, dar fiind situată în cea mai fericită ţară din lume, Autoritatea de Reglementare din Helsinki speră că potenţialii candidaţi ar putea găsi alte motive pentru a lua în considerare locurile de muncă oferite.

Anneli Tuommen, şefa FSA din Finlanda a spus că „atragerea a 30 de experţi financiari la Helsinki va fi o provocare”. „Nu cumpărăm angajaţi cu bani, avem salarii bune în contextul sectorului public finlandez, dar, evident, nu ne putem permite nivelul de salarizare al sectorului privat”.

Miza este mare. Nordea Bank AB, cel mai mare conglomerat financiar din regiunea nordică şi un creditor care a fost considerat prea mare pentru a eşua de către Comitetul pentru Stabilitate Financiară din Basel, tocmai a obţinut aprobarea acţionarilor pentru a-şi muta sediul în capitala finlandeză.

Nordea, care a criticat vechea locuinţă a Suediei pentru crearea unui mediu de reglementare neprietenos, afirmă că va fi mai bine în cadrul Uniunii Bancare Europene.

„Deoarece Nordea are sediul în Suedia, FSA va aviza această ţară în eforturile sale de recrutare, însă căutarea va viza şi alte ţări nordice, precum Germania şi Europa Centrală”, a spus Tuominen.

Anneli Tuominen a adăugat că speră ca noii recruţi să fie în funcţionalitate până în toamna anului 2018, relocarea băncii Nordea fiind programată în luna octombrie.

FSA are în prezent aproximativ 200 de angajaţi şi cuprinde în jur de 40 de experţi în stabilitatea financiară.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO