Business Internaţional

Cea mai mare bancă americană se duce în Polonia cu un centru de servicii

Cea mai mare bancă americană se duce în Polonia cu un...

Autor: Catalina Apostoiu

25.09.2017, 00:05 423

Guvernul Poloniei se aşteaptă ca JPMorgan Chase să deschidă un centru operaţional în Varşovia, completând lista de bănci internaţionale atrase de costurile scăzute din Polonia pe fondul com­petiţiei oraşelor eu­­ropene pen­tru po­­zi­ţiile relocate din Lon­dra, scrie Bloomberg.

Banca ameri­ca­nă, care va an­ga­ja „câ­te­va mii de oameni“, po­tri­vit vice­premierului polonez Ma­te­usz Morawiecki, s-ar putea alătura astfel băncilor străine care au re­locat unele poziţii mid- şi back-office în Polonia. „Cea mai mare ban­că a lumii va avea un sediu aici şi va angaja mai multe mii de oameni în mana­ge­ment, manage­men­tul riscului şi logistică, ceea ce este bine pentru că aces­tea sunt slujbe bine plătite“, a de­clarat Mora­wiecki. „Totul este stabilit“.

UBS Group şi-a înfiinţat un hub glo­bal în Krakovia, în timp ce Goldman Sachs, care intenţionează să-şi înjumă­tă­ţească personalul din Londra la 3.000 de angajaţi, se va extinde în Varşovia la „câteva sute“de oameni în următori ani, potrivit Handelsblatt.

Morawiecki a declarat în acest an că Brexitul ar putea aduce până la 30.000 de poziţii din sectorul serviciilor de business în Polonia.

Jennifer Zuc­ca­rel­li, purtă­toare de cu­vânt a JPMorgan din Londra, a refu­zat să comenteze. În ianuarie, un purtător de cuvânt a declarat că banca îşi „revizuieşte continuu opţiunile de îmbunătăţire a strategiei pentru funcţiile back-office şi că procesul „nu are nimic de-a face“ cu Brexitul.

Centrele de business outsourcing deschise de companiile străine au adus 198.000 de noi locuri de muncă în Polonia, multe dintre acestea în indus­tria financiară, potrivit Association of Business Service Leaders din Polonia.

catalina.apostoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO