Business Internaţional

Cea mai mare bancă europeană reduce numărul angajaţilor cu 30.000 de persoane

Cea mai mare bancă europeană reduce numărul angajaţilor cu 30.000 de persoane

Foto: AFP/Mediafax

Autor: Marius Oncu - Mediafax

01.08.2011, 16:02 252

Banca britanică HSBC, cea mai mare instituţie de credit dinEuropa, intenţionează să desfiinţeze 30.000 de locuri de muncă pânăîn 2013, circa 10% din total, pentru a-şi reduce costurile,transmite Bloomberg.

Costurile au crescut în primele şase luni la 57,5% din venituri,de la 50,9% în urmă cu un an, a anunţat banca. Procentajuldepăşeşte ţinta de eficienţă, stabilită la 48-52%.
"Piaţa va interpreta, probabil, reducerile de posturi într-un modpozitiv. HSBC are nevoie să-şi păstreze costurile sub control", aafirmat Neil Smith, analist la WestLB Londra.

HSBC desfiinţează locuri de muncă şi închide birouri pentru adiminua costurile cu până la 3,5 miliarde de dolari în următoriidoi ani, în contextul pregătirilor pentru reguli mai strictereferitoare la capital şi al avansului accelerat al salariilor îneconomiile cu dezvoltare rapidă. Banca a renunţat, deja, la 5.000de posturi, a anunţat, luni, directorul general, StuartGulliver.

Profitul net obţinut de bancă în prima jumătate a anului a urcatcu 36%, de la 6,76 miliarde de dolari în primul semestru al anuluitrecut la 9,22 miliarde de dolari. Rezultatul a depăşit estimărileanaliştilor, privind un profit de 7,82 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO