Cea mai puternică bombă non-nucleară din lume s-a ”născut” în Rusia. Este de patru ori mai puternică decât super-bomba lansată de SUA în Afghanistan. VIDEO

20 apr 2017 Autor: Ştefan Stan

Armata rusă susţine că deţine o bombă termobarică de patru ori mai puternică decât ”Mama tuturor bombelor” aruncată de americani în urmă cu două săptămâni în Afghanistan, scrie CNN.

Născută în Rusia în 2007, ”tatăl tuturor bombelor” ar putea să câştige titlul de cea mai puternică bombă non-atomică din lume, aceasta fiind de patru ori mai puternică decât cea mai puternică bombă non-nucleară folosită de SUA vreodată în luptă sau deţinută în arsenal.

Potrivit specificaţiilor eliberate de armata rusă, analiştii spun că Rusia ar putea avea dreptate.

”Credem că este reală. Ruşii au fost printre pionierii acestor bombe termobarice”, a spus Colonelul Rick Francona, analist militar şi fost ataşat militar al Statelor Unite în Siria.

Bomba termonucleară este caracterizată prin temperaturi extrem de ridicate de explozie ale încărcăturii. Rezultatul este că orice este viu în aria exploziei este vaporizat, ceea ce face din acest tip de bombă o armă teribilă, explică Cedric  Leighton, analist militar şi fost oficial de top în armata americană.

Rusia a anunţat că bomba a fost prima dată testată în 2007. Într-o emisiune televizată de pe 11 septembrie 2007, un oficial rus a anunţat că  bomba este capabilă să lanseze unde de şoc comparabile cu cele de la o explozie nucleară.

”Rezultatul testelor a fost că bomba poate fi comparată cu o explozie nucleară, prin eficienţă şi capabilitate, dar nu poluează mediul în vreun fel asemănător cu cel nuclear”, a spus oficialul rus. 

 
Cuvinte cheie:
bomba
, nuclear
, rusia
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide