Business Internaţional

Cea mai scumpă înţelegere la care s-a ajuns vreodată la tribunal: BofA plăteşte 17 miliarde de dolari ca să scape de proces

Cea mai scumpă înţelegere la care s-a ajuns vreodată...
21.08.2014, 18:04 770
 
Bank of America a încheiat un acord cu autorităţile americane pentru suma de 17 miliarde de dolari, pentru a încheia un proces în care este acuzată de comportament fraudulos în vânzarea de active garantate cu ipotecă, aşa-numitele "derivate" care au dus la declanşarea crizei financiare mondiale, conform unei surse apropiate disputei juridice, citate de USA Today.
 
Înţelegerea juridică, cea mai mare din istoria justiţiei americane, era aşteptată încă de miercuri.
 
O bună parte din bani va merge către Departamentul american de Justiţie şi către administraţia câtorva state americane, iar o altă sumă importantă va fi alocată pentru reuducerea plăţilor ipotecare pentru clienţii băncii care se chinuie să ramburseze creditele accesate.
 
Precedentul record juridic fusese stabilit în luna noiembrie a anului trecut, când JP Morgan a acceptat să plătească 13 miliarde de dolari pentru a închide o procedură similară.
 
Bank of America a cheltuit până în prezent peste 60 de miliarde de dolari pentru a rezolva dispute juridice cauzate de criza financiară mondială, o sumă neegalată până acum de nicio altă instituţie financiară din lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO