Business Internaţional

Cehia, pregătită să trimită circa 100 de militari pe flancul estic al NATO - ministru

Cehia, pregătită să trimită circa 100 de militari pe...

Autor: Roxana Maciuca

22.02.2016, 08:46 123

Mişcarea militară este în concordanţă cu planul NATO, anunţat pe 10 februarie, stabilit pentru a combate posibilele agresiuni din partea Rusiei în zona Europei de Est prin mobilizarea de forţe aeriene, maritime şi terestre ale NATO.

"Există discuţii despre mobilizarea unui pluton de circa 100 de persoane, pluton care va face parte din contigentul alianţei", a anunţat, duminică, Stropnicky la televiziunea cehă.

"Dacă pregătirile pentru trimiterea brigadei (NATO) decurg conform planului, şi cred că se va întâmpla asta, atunci cel mai probabil în a doua jumătate (a anului în curs vom trimite militarii cehi pe flancul estic al NATO)", a precizat ministrul ceh al Apărării.

Cele 28 de state membre ale NATO au adoptat pe 10 februarie crearea unei noi structuri militare în ţările baltice şi în Europa de Est, pentru a descuraja Rusia în privinţa oricărei iniţiative militare în zonă, după circa doi ani de la anexarea fostei provincii ucrainene Crimeea de către Rusia. Trupe suplimentare ar urma să fie staţionate cel puţin temporar în România, Bulgaria, Polonia şi ţările baltice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO