Business Internaţional

Cei mai mulţi germani ar vota pentru ca ţara lor să rămână în UE, în cazul unui referendum

Cei mai mulţi germani ar vota pentru ca ţara lor să...

Autor: Mediafax

27.06.2016, 16:02 662

În urma referendumului din Marea Britanie, partidele eurosceptice din întreaga Europă au cerut organizarea de referendumuri privind apartenenţa la Uniunea Europeană, însă un sondaj de opinie efectuat de Institutul Forsa a relevat faptul că această idee beneficiează de un sprijin redus în rândul publicului german, relatează Reuters pe pagina electronică.

Potrivit datelor sondajului, 82 la sută dintre respondenţi au răspuns că ar vota pentru a rămâne în UE şi doar 14 la sută ar vota pentru părăsirea Blocului Comunitar. 71 la sută se opun organizării în Germania a unui referendum similar cu cel din Marea Britanie, în timp ce 27 la sută ar fi de acord.

Sondajul, în cadrul căruia au fost intervievate 1005 persoane la doar o zi după referendumul din Marea Britanie, a mai arătat că 51 sută dintre germani sunt de părere că alte state europene nu vor urma exemplul britanic, în timp ce 42 la sută cred că acest lucru s-ar putea întâmpla.

Volker Kauder, un aliat apropiat al cancelarului Merkel, a declarat la postul public ARD, că nu este în favoarea organizării în Germania a unui referendum privind statutul de membru UE.

"Cred că am demonstrat, în perioada postbelică, că democraţia noastră reprezentativă este una de succes," a mai spus acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO