Business Internaţional

Cei mai proeminenţi tineri din lumea finanţelor mondiale

Cei mai proeminenţi tineri din lumea finanţelor mondiale

Autor: Adrian Cojocar

02.01.2013, 09:56 1380

Cum arată un tânăr care are succes în lumea finanţelor mondiale?

Are 29 de ani, a absolvit universitatea Yale şi apoi a început să lucreze la Goldman Sach, iar în prezent administrează firma de investiţii cu active de 4 miliarde de dolari a tatălui său. Este vorba de Matthew Peltz, unul dintre cei 30 de astfel de tineri identificaţi de Forbes ca făcând parte din elita mondială a tinerilor de sub 30 de ani din lumea finanţelor.

Peltz joacă în prezent un rol important în compania de administare a investiţiilor Train, reuşind să construiască o poziţie importantă în compania Family Dollar, iar ulterior titlurile companiei au crescut pe bursă cu peste 70% până în prezent.

Nu este nicio mirare faptul că trei dintre tinerii elitei finaţelor lucrează în prezent la Goldman Sachs.

Ranga Dattatreya este la numai 29 de ani vicepreşedinte al celei mai influente bănci de investiţii din lume, Goldman Sachs. Bankerul de investiţii ajută SUA şi marile corporaţii internaţionale să acceseze piaţa instrumentelor derivate şi le oferă consultanţă pentru se proteja faţă de diverse riscuri. Lucy Baldwin, conduce la 28 de ani divizia europeană de retail şi consumer equity a Goldman Sachs.

Un alt tânăr "minune" al finanţelor mondiale este Jennifer Fan, care la 29 de ani este deja un veteran al Wall Street-ului, conducând propriul fond de hedging cu active de 650 milioane de dolari în sectorul energetic şi agricol. Fan a trazacţionat petrol şi gaze după colapsul Enron, dezastrul lăsat în urmă de uraganul Katrina sau "boom-ul" şi scăderea abruptă a preţului gazelor naturale.

A terminat universitatea din New York şi a urmat apoi un internship la Bank of America pentru ca mai apoi să se ocupe cu tranzacţionarea mărfurilor la Morgan Stanley.

Jonathan Berger, la 29 de ani administrează un portofoliu de derivate pe acţiuni în cadrul unui fond de hedging din Chicago cu active de 4 miliarde de dolari. Berger a jucat basket la Princeton şi a învăţat să tranzacţioneze la Citadel.

Cel mai tânăr dintre elitele identificate de Forbes în domeniul finanţelor este Sheel Tyle, care la 21 de ani deja îşi schimbă locul de muncă, sărind de la firma de investiţii Bessemer Ventures ca asociat la New Enterprise Associates. New Enterprise Associates este o firmă de investiţii de talie mondială specializat în finanţarea companiilor tinere pentru care a alocat aproximativ 11 miliarde de dolari. La 19 ani Tyle a absolvit universitatea Stanford în biologie cât şi în administraţie publică.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO