Business Internaţional

Cel mai aglomerat aeroport din lume a fost închis parţial, din cauza unei pene de curent

Cel mai aglomerat aeroport din lume a fost închis...

Autor: Andrei Ionascu, Mediafax

18.12.2017, 08:55 45

Chiar dacă alimentarea cu energie electrică a fost restabilită după miezul nopţii, incidentul a afectat serios planurile de călătorie pentru mii de persoane şi companii aeriene.

Compania aeriană Delta a anunţat că anulează în jur de 300 de zboruri pentru luni, în plus faţă de cele 900 de anulări de duminică. United Air Lines a avertizat, de asemenea, că traficul va fi perturbat luni.

Unii dintre pasageri au fost evacuaţi din aeronave după aproape nouă ore de aşteptare. Autorităţile au invocat motive de securitate şi au precizat că aeroportul este pe deplin operaţional în acest moment.

Georgia Power, compania care furnizează energie electrică aeroportului, a anunţat că defecţiunea a fost provocată de un incendiu la o instalaţie subterană, a cărui cauză este necunoscută. Incendiul a afectat accesul la un sistem de rezervă.

Aeroportul Internaţional Hartsfield-Jackson Atlanta a fost cel mai aglomerat aeroport din lume începând din anul 2000, întrucât este singurul aeroport dintr-o regiune foarte populată, statul Georgia. Cele mai importante oraşe americane, cum ar fi New York, au împărţit traficul între două sau mai multe aeroporturi. Cel mai apropiat aeroport de cel din Atlanta este la 250 de kilometri nord-vest, la Nashville, statul Tennessee.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO