Business Internaţional

Cel mai bogat om din Asia nu mai este un chinez: Magnatul indian Mukesh Ambani l-a depăşit pe Jack Ma de la Alibaba

Cel mai bogat om din Asia nu mai este un chinez: Magnatul...

Autor: Alex Ciutacu

17.07.2018, 16:51 508

Mukesh Ambani l-a depăşit pe fondatorul grupului Alibaba drept cel mai bogat om din Asia, încât compania sa, Reliance Industries, este un conglomerat cu afaceri de 66 de miliarde de dolari din sectorul petrochimic, energetic, textile, resurse naturale, retail şi telecomunicaţii, potrivit Bloomberg.

Preşedintele conglomeratului indian, Ambani are o avere estimată la 44,3 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires, în timp ce averea lui Jack Ma este estimată la 44 miliarde de dolari.

Averea lui Ambani a crescut cu 4 miliarde de dolari anul acesta încât Reliance şi-a dublat capacitatea petrochimică iar investitorii au aplaudat succesul companiei de telecom din cadrul grupului, Reliance Jio Infocomm.

Luna aceasta, magnatul a anunţat că va intra în luptă cu giganţii din comerţul online printr-un plan în care vrea să folosească cei 215 milioane de clienţi de pe piaţa din telecom pentru a-şi mări baza de clienţi în comerţul online.

În 2018, Alibaba Group a pierdut 1,4 miliarde de dolari până acum.

„Trebuie să ne lărgim orizontul de aşteptări cu privire la Reliance”, spune Nitin Tiwari, un analist din Mumbai din cadrul Antique Stock Broking. „Ei se vor implica în ceva ce va aduce cu adevărat o transformare”.

Ambani, cunoscut pentu punerea în aplicare a proiectelor la scară largă, a grăbit construcţia celui mai mare complex de rafinare din lume din Jamnagar şi plănuieşte să devină cea mai profitabilă firmă de retail din India.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO