Business Internaţional

Cel mai bogat om din China oferă angajaţilor săi credite fără dobândă pentru prima casă

Cel mai bogat om din China oferă angajaţilor săi...

Autor: Ştefan Stan

31.08.2014, 15:00 477

Jack Ma, cel mai bogat om din China, oferă angajaţilor săi credite fără dobândă de 48.000 de dolari, într-un program de ”prima casă”, scrie Bloomberg. De asemenea, Ma oficiază în fiecare an în luna mai o ceremonie  de căsătorie în masă pentru angajaţii săi.

Jack Ma este fondatorul şi preşedintele Alibaba, cel mai mare retailer online din China. Averea sa a crescut în ultimele 10 luni cu 14 miliarde de dolari, ajungând la o valoare totală de 21,8 miliarde de dolari. El a început site-ul cu doar 60.000 de dolari strânşi de la 80 de persoane.

Jack Ma este cu 5,5 miliarde de dolari mai bogat decât Ma Huaten, fondatorul celei mai mari companii de Internet din China după valoarea de piaţă. Robin Li, fondatorul motorului de căutare Baidu, se află pe locul trei în topul celor mai bogaţi oameni din a doua economie mondială.

Alibaba, cel mai mare retailer online din China, plănuieşte să se listeze pe bursa din New York luna viitoare, iar estimările pentru IPO se ridică la 154 de miliarde de dolari. Participaţia lui Ma în companie este evaluată la 11,3 miliarde de dolari. 

Aproape 70% din pachetele trimise prin poştă sau curierat în China au fost intermediate de site-ul Alibaba, provenind din tranzacţii online. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO