Business Internaţional

Cel mai bogat prinţ saudit vrea să pună capăt uneia dintre cele mai mari controverse: femeile saudite vor avea dreptul să conducă

Cel mai bogat prinţ saudit vrea să pună capăt uneia...

Autor: Ştefan Stan

30.11.2016, 16:43 52768

Unul dintre ce mai bogaţi prinţi ai Arabiei Saudite a cerut ca femeile saudite să primească dreptul de a conduce, spunând că interdicţia impusă femeilor de a fi şoferi a fost un act ”injust, implementat de o societate tradiţională”, scrie Telegraph.

Prinţul Alwaleed bin Talal nu are nicio poziţie oficială în guvernul saudit, dar cu o avere estimată la 18,4 miliarde de dolari, este unul dintre cei mai bogaţi şi mai influenţi oameni din Arabia Saudită.

Prinţul a scris pe Twitter: ”Opriţi dezbaterea: este timpul ca femeile să conducă”, şi a emis o declaraţie de presă prin care susţinea că este moral şi pragmatic ca femeile să poată să conducă.

”Să opreşti o femeie să conducă o maşină astăzi este ca şi când i-ai interzice să primească o educaţie sau să aibă o identitate separată”, a spus prinţul Alwaleed.

El de asemenea a adăugat că interdicţia femeilor de a conduce oblige mai multe familii saudite să plătească în jur de 1.000 de dolari pe lună pentru a angaja un şofer non-saudit, care s-a mutat în regat pentru a munci.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO