Business Internaţional

Cel mai mare fond de investiţii financiare din lume atenţionează: Grecia va intra in default

Cel mai mare fond de obligaţiuni din lume atenţionează: Grecia va intra in default

Autor: Adrian Voicu

22.06.2011, 16:28 2098

Deşi noul guvern condus de George Papandreou a reuşit să treacăde votul parlamentului de la Atena, PIMCO, cel mai mare fond deobligaţiuni din lume, a atenţionat astăzi că Grecia şi alteeconomii europene să intre în default pentru a-şi rezolvaproblemele financiare, informează The Telegraph.

"În următorii trei ani, vom vedea diferite economiirezolvându-şi tot felul de probleme. Pentru economiile europene, înspecial Grecia, îşi vor rezolva problemele prin intrarea îndefault", a declarat Mohamed El-Erian, CEO al PIMCO, într-ovideoconferinţă susţinută la Taipei.

Comentariile sale vin pe fondul tensiunilor de pe străzileAtenei şi din instituţiile guvernamentale, adminitraţia condusă dePapandreou riscând totul în încercarea de a trece de criză prinpachete de măsuri de austeritate tot mai aprige.

El-Erian nu a identificat celelalte economii care vor adoptaaceastă politică a intrării în default, dar a spus că Europa riscăsă irosească banii pompând în continuare miliarde de dolari îneconomii care se află în agonie.

"Nimic nu s-a făcut pentru creşterea economiei", a spus el."Niciun indicator (elen) nu a dat semne de putere. Le este teamă căo restructurare va lovi băncile europene".

Acesta consideră că Grecia este prea mică pentru ca o intrare îndefault să ducă la o nouă criză financiară. "Irlanda, Portugalia,Italia şi Spania ar trebui să fie implicate. Grecia este prea micăîn termeni de impact economic".

PIMCO administrează investiţii de peste 1.000 de miliarde dedolari în numele unei plaje largi de clienţi, de la fonduri depensii private, la instituţii educaţionale şi bănci centrale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO