Business Internaţional

Cel mai mare lanţ de supermarketuri din Statele Unite dă în judecată Lidl pentru încălcarea drepturilor de autor

Cel mai mare lanţ de supermarketuri din Statele Unite...

Autor: Alex Ciutacu

06.07.2017, 12:29 3087

Gigantul american Kroger dă în judecată lanţul de magazine alimentare Lidl pentru încălcarea drepturilor de autor, susţinând că marca proprie a Lidl, denumită „Preferred Selection”, este mai mult decât asemănătoare cu cea a retailerului Kroger, denumită „Private Selection”, scrie Business Insider.

Primele locaţii Lidl, din Statele Unite, au fost inaugurate în urmă cu două săptămâni.

Asemnănarea de nume va produce confuzie printre clienţi şi îi va permite magazinului Lidl să „concureze nedrept”, deoarece oamenii pot crede că cele două mărci sunt asociate, se precizează în proces.

Kroger a intentat proces după doar două săptămâni de la inaugurarea primelor supermarketuri Lidl în America. Lanţul de magazine Lidl cuprinde aproximativ 10.000 de locaţii la nivel global.

În proces se mai precizează că retailerul Kroger a iniţiat conceptul „Private Selection” în urmă cu peste 20 de ani în timp ce Lidl deţine drepturi de autor pentru marca „Preferred Selection” din septembrie 2016.

Kroger este cel mai mare lanţ de magazine din Statele Unite, cu peste 3.000 de locaţii în toată ţara, în timp ce Lidl, în afară de cele 20 de supermarketuri deschise în această vară pe tărâm american, are în plan încă 80 până la mijlocul anului 2018.

Este de aşteptat ca cele două companii să se situeze în permanentă concurenţă deoarece Lidl a promis clienţilor preţuri cu până la 30% mai mici decât competitorii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO