Business Internaţional

Cel mai mare manager de bani din lume reevaluează participaţiile la 48 din cele mai mari companii nemţeşti pentru că a fost prins cu nereguli de autorităţile de la Berlin

Cel mai mare manager de bani din lume reevaluează...

Autor: Mădălina Bodârlău

30.09.2014, 18:56 530

Compania americană BlackRock, cel mai mare administrator de active din lume, a fost forţată să reevalueze participaţiile pe care le are în 48 dintre cele mai mari companii nemţeşti în urma unui audit realizat în colaborare cu autoritarea de supraveghere financiară din Germania, care a arătat că BlackRock ar fi interpretat greşit regulile germane privind transparenţa afacerilor, scrie Bloomberg. Black Rock a fost anagajată de Banca Centrală Europeană (BCE) luna trecută pentru a ajuta la dezvoltarea unui program de achiziţionare de active, în contextul în care instituţia încearcă să redreseze economia zonei euro.

Analiza a arătat că „rapoartele individuale din trecut, fie nu au fost corecte, fie au fost omise”, au declarat reprezentanţi ai BlackRock. Modificările făcute acum de fondul american la presiunea autorităţilor germane în privinţa participaţiilor la companii precum Deutsche Bank, Bayer şi Siemens, nu afectează  proprietatea asupra dreptului de vot şi nici strategiile de investiţii.

BlackRock, care gestionează active de peste 4.000 de miliarde de dolari, deţine în România, printre altele, şi o participaţie la BRD, a doua cea mai mare bancă din România după valoarea activelor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO