Business Internaţional

Cel mai mare oraş din Brazilia mai are apă pentru doar 100 de zile

Mediafax foto

Autor: Cătălina Butan

30.07.2014, 15:19 4584

Sao Paulo, cel mai mare oraş brazilian, riscă să rămână fără apă potabilă în 100 de zile, iar autorităţile trag un semnal de alarmă asupra necesităţii de eficientizare a consumului de apă, fără de care oraşul se va confrunta cu o criză majoră, scrie Bloomberg.

Procurorii federali din Brazilia au dat autorităţilor locale şi operatorului de servicii publice de alimentare cu apă Sabesp un ultimatum de 10 zile pentru a implementa măsuri de eficientizare a consumului de apă, după care vor acţiona compania în instanţă.

Operatorul Sabesp susţine că decizia procurorilor va avea un efect negativ asupra consumatorilor. Compania a reuşit până acum să-şi convingă clienţii să reducă consumul de apă prin politici „care au acelaşi efect ca cele dintr-un plan de eficientizare a consumului de apă” care permit utilizarea apei pentru 36 de ore, urmată de oprirea alimentării cu apă pentru 72 de ore.

Potrivit Bloomberg, Sabesp acordă din luna aprilie a acestui an un discount de 20% clienţilor care îşi reduc consumul cu cel puţin 20% faţă de media lor de consum anual.

Brazilia se confruntă cu cea mai mare secetă din ultimii 40 de ani, care afectează economia naţională în multiple planuri. De exemplu, preţul cafelei Arabica a crescut cu peste 70% de la sfârşitul lui 2013. Brazilia produce 35% din recolta mondială de cafea, care a fost afectată de secetă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO