Business Internaţional

Cel mai negru coşmar al taximetriştilor începe să se clatine: Uber a raportat o pierdere de 1,27 mld. dolari în primul semestru

Cel mai negru coşmar al taximetriştilor începe să se...

Autor: Ştefan Stan

26.08.2016, 09:45 16304

 Gigantul american Uber a raportat o pierdere de 1,27 miliarde de dolari în primele şase luni ale anului, scrie Bloomberg. 

Deşi nu este o companie publică, la fiecare trei luni acţionarii primesc într-o video-conferinţă cele main oi detalii legate de performanţa business-ului chiar de la Gautam Gupta, omul care se ocupă de finanţele Uber.

Vineri, investitorii au aflat de la acesta că pierderea Uber a crescut în al doilea trimestru, chiar şi în Statele Unite, unde compania a avut profit în T1.

În primul trimestru al anului, Uber a pierdut aproximativ 520 de milioane de dolari, iar în T2 pierderea este semnificativ mai mare, depăşind 750 de milioane de dolari.

Subvenţiile pentru şoferii Uber sunt responsabile pentru cea mai mare parte a pierderilor la nivel global, a spus Gupta investitorilor, potrivit unor surse citate de Bloomberg.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO