Business Internaţional

Cel mai nou concept de restaurant din SUA vrea să reînvie epoca de aur a călătoriilor cu avionul. Galerie FOTO

Cum arată restaurantul

Cum arată restaurantul

Autor: Oana Stupinean

27.09.2014, 09:11 326

Un antreprenor american a recreat experienţa epocii de aur a călătoriilor cu avionul, reuşind să dezvolte un concept de restaurant-avion în care nostalgicii pot lua cina ”la clasa întâi”,  la bordul unei replici de Boeing 747, fără să părăsească solul, scrie Yahoo Travel. 

Pentru Anthony Toth, pasiunea pentru aviaţie a început când avea 5 ani şi s-a îmbarcat într-un avion Pan Am din aeroportul JFK din New York. Călătorea cu părinţii la Zurich, când principala linie aeriană internaţională a Statelor Unite, Pan American World Airways, i-a schimbat viaţa.

Începând cu anul 1930, Pan Am însemna o altfel de eră a transportului aerian, o perioadă în care bărbaţii obişnuiau să se îmbrăce în costume, iar femeile purtau blănuri şi bijuterii scumpe la bordul avioanelor. Pe atunci, Boeing-ul 747 supraetajat, era echipat cu o bucătărie gourmet şi un loc de relaxare la etajul al doilea.

Pan American World Airways a fost principala linie aeriană a Statelor Unite din anii ‘30 până când a falimentat în 1991.

Pentru Toth, amintiriile nu au “falimentat”, de fiecare dată când călătorea aduna broşuri, meniuri, astfel că până la vârsta de 12 ani a adunat sute de piese din bunurile Pan Am.

Air Hollywood, cel mai mare studio de producţie al filmelor i-a oferit şansa de a-şi folosi recuzita în scopul creării Pan Am Experience. “Pasagerii” aflaţi la bordul aeronavei Pan Am Experience nu merg la aeroport, nici măcar nu “părăsesc” solul. Cum au ajuns în parcarea Air Hollywood, pasagerii nu pot observa aeronava, însă trec prin check-in, unde primesc un billet de îmbarcare asemănător cu cel din perioada de glorie Pan Am.

De aici, actorii şi modelele, înfăţisând însoţitorii de zbor Pan Am ( îmbrăcaţi în uniformele originale), te conduc în cabina principală, unde colecţia lui Toth se poate observa îndeaproape.

Seara începe cu un cocktail, urmând cinci feluri de mâncare gourmet servite de însoţitorii de zbor ca acum 40 de ani.

Un billet la clasa întâi ajunge să coste 297 de dolari, în timp ce un bilet normal costă 197 de dolari. Chiar dacă pare o irosire a banilor pe un billet care nu te duce nicăieri, experienţa călătoriei în timp a reuşit să atragă tot mai mulţi nostalgici şi să asigure succesul restaurantului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO