Business Internaţional

Cel mai prolific proprietar Airbnb deţine 881 de proprietăţi şi câştigă 13,5 milioane de euro pe an

Cel mai prolific proprietar Airbnb deţine 881 de...

Autor: Dragoş Dinu

11.11.2017, 19:41 1786

Un proprietar londonez Airbnb a câştigat într-un singur an 13,5 milioane de euro din închirierea a 881 de proprietăţi, fiind cel mai mare venit al unui utilizator Airbnb din ultimele 12 luni, conform unui studiu, potrivit The Telegraph.  

Un alt deţinător de locuinţe a câştigat 13,4 milioane de euro din 504 proprietăţi pe care le deţine în Bali.

„Airbnb nu mai este doar o comunitate destinată persoanelor care îşi închiriază locuinţe pe cont propriu”, a declarat directorul companiei AirDNA, Scott Shatford.

„Aceste sume mari nu reprezintă un multimiliardar care stă pe o mină de aur. Este un nou tip de activitate, cu sute de angajaţi, prin care sunt administrate casele pe care oamenii le pun la dispoziţie”, a mai adăugat Shatford. 

Potrivit cifrelor publicate de Telegraph Travel, insula indoneziană Bali aduce cele mai mari câştiguri celor care închiriază spaţii, unde un proprietar câştigă aproximativ 35,5 mii de euro pe an. În Tokyo, venitul mediu este de 31,3 mii de euro pe an, iar în Londra, cifra ajunge la 21,5 mii de euro pe an. 

Conform datelor AirDNA (serviciul de big data al companiei Airbnb), 65% dintre cei care închiriază locuinţe la nivel global sunt persoane fizice, în timp ce 35% sunt companii. Aproximativ 80% dintre cei care oferă chirie în Marea Britanie ofera spaţiu de inchiriere chiar în propria locuinţă. Mulţi dintre ei sunt oameni obişnuiţi care vor să îşi majoreze veniturile.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO