Business Internaţional

Cel mai puternic bancher american spune că planul lui Trump de reducere a taxelor va aduce un boom economic în Statele Unite, care va creşte economia cu 4% anul acesta. Noi cu cât creştem?

Cel mai puternic bancher american spune că planul lui...

Autor: Dragoş Dinu

25.01.2018, 21:13 416

Şeful celei mai mari bănci de investiţii din lume, Jamie Dimon, a spus pentru CNBC, joi, că reducerea taxelor pentru companiile americane va majora salariile şi va aduce un boom economic în America.

„Eu cred că este posibil să atingem o creştere economică de 4% în acest an”, a spus Jamie Dimon la Forumul Economic Mondial de la Davos.

„Vă promit, o să ne întâlnim aici peste un an şi o să fim îngrijoraţi de inflaţie şi de faptul că salariile cresc prea repede”, a mai precizat Jamie Dimon. 

Preşedintele JP Morgan şi-a exprimat sprijinul puternic pentru planul lui Donald Trump de a reforma fiscalitatea, prognozând că va impulsiona creşterea economică şi înfiinţarea de noi joburi.

„Beneficiile reale vor veni cu timpul. Un sistem competitiv de taxe va determina creşterea investiţiilor, crearea de locuri de muncă şi mai multe companii care investesc aici (în Statele Unite ale Americii – n.red)”, a mai spus Dimon.

Banca a anunţat în această săptămână că va investi 20 de miliarde de dolari în următorii cinci ani pentru a majora veniturile angajaţilor, dar şi pentru a deschide sucursale în diferite locaţii din SUA.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO