Business Internaţional

Cel mai mare scandal al zilei din America

Cel mai mare scandal al zilei din America
29.05.2016, 15:43 13570

Cel mai mare scandal al zilei din America este legat de dezvăluirea potrivit căreia Peter Thiel, unul dintre primii investitori în Facebook şi în prezent al boardului gigantului american, a finanţat cu 10 milioane de dolari procesul deschis de un luptător de wrestling, Hulk Hogan, împotriva siteului de ştiri Gawker.

Decizia instanţei americane a dat câştig de cauză lui Hulk Hogan(numele real Terry Bollea), care trebuie să primească acum despăgubiri de 140 milioane de dolari, din partea lui Gawker, scrie Financial Times.

Cum arată cel mai mare centru de wellness din Europa, construit lângă Bucureşti

Siteul a dat publicităţii acum câţiva ani o casetă în care Hulk Hogan făcea sex cu soţia unui prieten de al lui.  Hogan a acuzat siteul că i-a violat intimitatea.

Surpriza a fost când a apărut dezvăluirea că Peter Thiel, unul dintre cei mai mari investitori din Silicon Valley, l-a sprijinit cu bani pe Hogan în acest proces. În spatele deciziei lui Thiel, în acest caz, se află disputa pe care o are cu fondatorul Gawker, Nick Denton, care acum zece ani, prin intermediul siteului Valleywag(site închis între timp) a afirmat că Thiel este homosexual.

Cele mai frumoase sate din lume. Destinaţii pitoreşti îngheţate în timp

Într-un interviu pentru New York Times, Thiel a declarat că ani de zile a căutat un proces pe care să-l finanţeze împotriva lui Gawker şi a lui Denton, pe motiv că ”ruinează viaţa oamenilor fără nici un motiv”.

El a descris această campanie împotriva siteului ca fiind “una dintre cele mai mari filantropii pe care am realizat-o”.

Un loc rupt din altă lume şi alt timp. Galerie foto fabuloasă cu cel mai scump hotel de pe glob. Cum arată paradisul unde fiecare cameră a costat 7 milioane de dolari

Gawker şi-a construit businessul umilind oamenii, spune Thiel.

Nick Denton, un fost journalist la Financial Times a declarat, după aflarea deciziei, că lumea începe să fie controlată de miliardarii din Silicon Valley care au ajuns să aibă o influenţă foarte mare asupra mediei.

Cele mai ieftine insule scoase la vânzare în Grecia

Decizia instanţei americane a atras critici din partea profesorilor de journalism: Întrebarea este cât crede Facebook dincolo de platitudini, în libertatea de expresie şi în jurmalist, a menţionat Dan Gillmore, de la Universitatea de Stat din Arizona.

Cele mai scumpe substanţe din lume: ce costă 27 mil. dolari pe gram? Dar 62.500 mld. dolari?

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO