Business Internaţional

Cel puţin 12 răniţi în urma incidentului rutier produs în Londra. O camionetă a intrat într-un grup de pietoni, în apropierea unei moschei, după o slujbă religioasă

Cel puţin 12 răniţi în urma incidentului rutier...

Autor: Mihai Draghici

19.06.2017, 04:30 3241

Autorităţile suspectează că este vorba de un atac comis ca "răzbunare" după incidentele teroriste islamiste înregistrate în ultimele luni în Marea Britanie, relatează cotidianul The Sun.

Conform unor surse citate de ziarul The Guardian, trei persoane sunt în stare critică în urma incidentului rutier, produs în faţa Oficiului Musulman pentru Asistenţă Socială, situat la circa 300 de metri de Moscheea Finsbury Park.

Atacul a fost comis cu o autoutilitară de culoare albă închiriată, vizând credincioşi musulmani ieşiţi din moschee după o slujbă religioasă desfăşurată în perioada Ramadanului.

Potrivit postului Sky News, trei persoane erau la bordul camionetei utilizate pentru comiterea atacului. Un bărbat a fost reţinut, iar ceilalţi doi au reuşit să fugă. Poliţia a confirmat reţinerea unui suspect.

"Am mobilizat numeroase echipaje în urma incidentului major din zona Seven Sisters Road", a transmis Poliţia metropolitană londoneză.

Potrivit martorilor, mai multe persoane erau întinse pe carosabil şi pe trotuar după ce au fost lovite de vehicul, în ceea ce ar putea fi un atac comis de militanţi de extremă-dreapta.

Cinci persoane au fost ucise, iar alte aproximativ 50 au fost rănite într-un atac cu vehicul comis în martie în zona Westminster din Londra. Pe 3 iunie, opt persoane au fost omorâte, iar 48 au fost rănite într-un atac similar comis de trei islamişti în zona London Bridge din Londra. Ambele atacuri au fost revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic. Pe 22 mai, un terorist islamist s-a aruncat în aer după un concert desfăşurat în oraşul britanic Manchester, omorând 22 de persoane şi rănind alte 120.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO