Business Internaţional

Cel puţin 20 de persoane au murit în urma unui atac aerian în Yemen

Cel puţin 20 de persoane au murit în urma unui atac...

Autor: Marinela Sarbu, Mediafax

09.08.2018, 16:20 93

Un atac aerian lansat de coaliţia saudită care luptă împotriva rebelilor şiiţi a lovit joi un autobuz într-o piaţă din nordul Yemenului, cel puţin 20 de persoane, inclusiv copii fiind usişi, iar alte 35 de persoane au fost rănite, a anunţat liderul unui trib din Yemen, informează  Associated Press.

Coaliţia saudită a anunţat între timp că ţinta atacului au fost rebelii hutti, care au lansat o rachetă în sudul regatului zilele trecute, unde o persoană a murit.

Postul tv Al Masirah, controlat de rebelii yemeniţi, a transmis imaginile video în care apar copii răniţi, cu hainele şi ghiozdanele pline de sânge care stăteau întinşi pe tărgi de spital.

După spusele unor cetăţeni, atacul a avut loc în piaţa Dahian din provincia Saada, un bastion al rebelilor hutti. Provincia se află la graniţa cu Arabia Saudită. Autobuzul transporta localnici, inclusiv copii, au spus aceştia, sub protecţia anonimatului, de frica represaliilor.

Colonelul Turki al-Malki, un purtător de cuvânt al coaliţiei conduse de Arabia Saudită, a transmis că atacul a avut ca ţintă rebelii care au lansat o rachetă în sudul regatului, unde o persoană a murit şi 11 au fost rănite. Coaliţia a spus niercuri că proiectilul, care ar fi trebuit să ajungă în oraşul Jizan din sud-vestul Arabiei Saudite, a fost interceptat şi distrus, dar fragmente din acesta au cauzat respectivele victime.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO