Cel puţin 25 de morţi la Homs, într-un dublu atentat cu maşini-capcană

21 feb 2016 Autor: Valentin Vidu - Mediafax

Cel puţin 25 de persoane au fost ucise duminică într-un dublu atentat cu maşină capcană la Homs, în centrul Siriei, potrivit presei de stat siriene şi unui ONG, relatează CNN.

Guvernatorul din Homs Talal al-Barazi a declarat pentru agenţia de stat siriană Sana că două maşini umplute cu explozivi au fost detonate în apropierea unei staţii de autobuz, în centrul oraşului Homs. El a spus că 39 de persoane au fost rănite în acest dublu atentat.

Atacul a vizat studenţi şi funcţionari guvernamentali care se duceau la serviciu, potrivit postului Al-Ikhbaria.

El a fost comis în districtul al-Zahraa, un cartier aflat sub controlul regimului, cu populaţie majoritar alawită, o sectă din care face parte al-Assad.

Presa de stat siriană a atribuit dublul atentat unor grupări "teroriste". Însă nicio grupare nu a revendicat atacul imediat.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului - o organizaţie nonguvernamentală (ONG) cu sediul la Londra care monitorizează conflictul cu ajutorul unei vaste reşele de surse medicale şi activişti din întreaga ţară - a anunţat că cel puţin 25 de persoane au fost ucise în explozii şi că alte peste 100 au fost rănite.

Majoritatea victimelor par să fie civili, a adăugat aceeaşi sursă, precizând că bilanţul ar putea creşte din cauza numărului mare de persoane rănite grav.

Violenţele au continuat în Siria, în ultimele zile, în pofida speranţei implementării vineri a unei "încetări a ostilităţilor". Un grup de ţări a convenit pe 12 februarie, în cadrul unor negocieri la Munchen, în Germania, asupra unui armistiţiu, însă acest acord pare că nu a avut niciun efect pe câmpul de luptă.

Cartierul al-Zahraa din Homs a fost în ultimele luni ţinta unei serii de atacuri similare, toate revendicate de către gruparea teroristă Statul islamic (SI).

Potrivit ONU, peste 250.000 de persoane au fost ucise, peste un milion au fost rănite, iar majoritatea populaţiei siriene a fost nevoită să se refugieze din calea războiului civil, care a început în 2011.

 
Cuvinte cheie:
SIRIA
, ATENTATE
, CONFLICT
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide