Business Internaţional

Cel puţin 32 de morţi, în urma prăbuşirii unui avion peste mai multe case în Kîrgîzstan

Cel puţin 32 de morţi, în urma prăbuşirii unui avion...

Autor: Mircea Olteanu

16.01.2017, 07:14 5373

Cel puţin 32 de persoane au decedat, în urma prăbuşirii unui avion de transport marfă peste mai multe case dintr-un sat aflat în apropiere de capitala Kîrgîzstanului, Bişkek, au anunţat autorităţile, potrivit AFP.

Avionul s-a prăbuşit în momentul în care încerca să aterizeze pe aeroportul Manas din capitala kîrgîză Bişkek, în condiţii de vreme nefavorbilă, au mai precizat autorităţile.

Majoritatea celor decedaţi sunt din satul Dacha-Suu unde s-a prăbuşit avionul aparţinând companiei Turkish Airlines, care zbura de la Hong Kong la Istanbul, via Bişkek. Printre persoanele decedate se numără şi cei patru membri ai echipajului avionului, a anunţat Ministerul kîrgîz al Sănătăţii.  Aproximativ 15 case au fost distruse total sau parţial în urma accidentului aviatic, care s-a produs în jurul orei locale 7.30 (ora României, 3.30), a comunicat Ministerul pentru Situaţii de urgenţă din Kîrgîzstan.  

Aeroportul Manas a fost închis, iar zborurile au fost anulate cel puţin până în cursul după-amiezii, au anunţat autorităţile aeroportuare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO