Business Internaţional

Cele mai frumoase zece oraşe din lume de vizitat pe timpul iernii. Galerie FOTO

Amsterdam, Olanda    În timpul iernii, muzeele din Amsterdam sunt goale, făcând loc turiştilor care vor să le viziteze, precum Muzeul Rijksmuseum, sau Anne Frank House. De asemenea, pasionaţii de teatru pot vizita Royal Carré Theatre, construit iniţial pentru a găzdui un circ, şi care a aniversat anul trecut 125 de ani de exisetnţă.

Cele mai frumoase zece oraşe din lume de vizitat pe timpul iernii

Autor: Mădălina M.

30.11.2013, 09:01 6494

Pârtii înzăpezite şi lacuri îngheţate sub un soare strălucitor sunt ingredientele pe care le caută cei mai mulţi turişti în vacanţa de iarnă, iar oraşele de mai jos, chiar dacănu sunt neapărat cele mai bune din lume la aceste capitole, pot deveni destinaţii memorabile dupăvenirea sezonului rece, scrie CNN. 

.Praga, Republica Cehă

Praga este un oraş care duce lipsă de turişti în timpul iernii, însă cei care l-au vizitat, spun că arhitectura romanică a centrului istoric, turlele clădirilor vechi şi străzile întortocheate arată mai bine când sunt acoperite de o pătură de zăpadă. În centrul oraşului au fost reinstalate felinare cu gaz, care dau o notă romantică plimbărilor între cafenele şi târgurile de Crăciun organizate în Praga. De asemenea, turiştii pot vizita teatrul Estates Theatre, unde compozitorul Mozart a condus premiera absolută a operei “Don Giovanni” în 1787.

Salzburg, Austria

Salzburg este oraşul unde a fost cântat pentru prima oară colindul “Silent Night”, în ajunul Crăciunului în 1818. Turiştii pot vizita pieţele tradiţionale ale oraşului pe fundal de colinde, sau expoziţia de Crăciun  cu figurine simbolizând naşterea lui Hristos, de la Muzeul Panorama, situat în centrul istoric al oraşului, între 29 noiembrie şi 12 ianuarie.

Tromso, Norvegia

Tromso, oraşul cunoscut şi sub numele de “capitala arctică”, este considerat a fi cel mai frumos oraş al Norvegiei, de unde vizitatorii pot observa luminile nordului. De asemenea, Muzeul Polar îi introduce pe turişti în istoria expediţiilor arctice.

Amsterdam, Olanda

În timpul iernii, muzeele din Amsterdam sunt goale, făcând loc turiştilor care vor să le viziteze, precum Muzeul Rijksmuseum, sau Anne Frank House. De asemenea, pasionaţii de teatru pot vizita Royal Carré Theatre, construit iniţial pentru a găzdui un circ, şi care a aniversat anul trecut 125 de ani de existenţă.

Nagano, Japonia

Nagano a găzduit în 1998 cea de-a optsprezecea ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă. Turiştii care vin în acest oraş pot explora staţiunile de ski din apropiere, sau se pot bucura de izvoarele geotermale de la periferie. Templele budiste merită, de asemenea, să fie vizitate. Ele spun povestea luptătorilor ninja care odată au fost instruiţi acolo. Dintre acestea, templul Zenkō-ji, construit în secolul al 7-lea, este unul dintre cele mai mari temple de lemn din Japonia.

Reykjavik, Islanda

Deşi capitala Islandei este unul dintre cele mai reci locuri din Europa, aici se găsesc numeroase izvoare termale unde turiştii se pot încălzi după o zi pe pârtie. Anual, în februarie, Reykjavik organizează Festivalul de iarnă al luminilor. Turiştii pot vizita sala de concerte a oraşului, Harpa, care a fost proiectată de artistul danez Olafur Eliasson, pentru a reflecta geologia Islandei. Sala este construită din mai mult de o mie de blocuri de sticlă.

Berlin, Germania

Târgurile de Crăciun din Berlin sunt destinaţia ideală pentru pasionaţii de cumpărături, care pot vizita peste 60 de pieţe deschise cu ocazia sărbătorilor de iarnă. De asemenea, turiştii pot lua contact cu viaţa de noapte a Berlinului într-unul din cele mai neobişnuite baruri, Dr. Pond de pe strada Eberswalder.

Ottawa, Canada

Festivalul Winterlude din Ottawa este unul dintre cele mai mari festivaluri de iarnă din lume, care are lor între 31 ianuarie şi 17 februarie.  Festivalul este renumit pentru sculpturile sale din gheaţă, concertele în aer liber şi cursurile de dat cu sania. De asemenea, din ianuarie până în februarie, turiştii pot patina pe cel mai mare patinoar natural din lume, format pe canalul Rideau, care leagă oraşele Ottawa şi Kingston.

Washington, SUA

Turiştii care ajung în Washington cu trenul pot admira bradul de Crăciun de 9 metri pe care Ambasada Norvegiei l-a dat Gării Centrale din capitala Americii. Casa Albă şi Monumentul lui Lincoln sunt două obiective principale pe care le vizitează turiştii care vin în Washington iarna. În timpul lunilor de iarnă, la Baletul din Wahington se joacă „Spărgătorul de Nuci”, iar la grădina zoologică, luminile de Crăciun sunt aprinse de pe 29 noiembrie până pe 1 ianuarie. O jumătate de milion de LED-uri transformă Washington Zoo într-un paradis de iarnă veritabil.

Edinburgh, Scoţia

Străzile pietruite, castelul familiei Edinburgh şi grădinile publice fac din Edinburgh un oraş frumos în orice moment al anului, însă vizitatorii spun că este şi mai atrăgător în timpul iernii. Turiştii pot admira splendoarea oraşului din roata panoramică, sau pot cunoaşte o fărâmă din istoria oraşului făcând un tur al galeriilor subterane din Edinburgh. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO