Business Internaţional

Cele mai mari două spitale din zona controlată de rebeli a oraşului Alep, vizate de raiduri

Cele mai mari două spitale din zona controlată de...

Autor: Mediafax

28.09.2016, 14:02 85

"Atacul a avut loc la ora 4 dimineaţa. Un avion militar le-a vizat direct", a declarat Adham Sahloul, în numele organizaţiei Societatea Medicală Siriano-Americană (SAMS), cu sediul în Statele Unite, potrivit Le Figaro.

Într-unul dintre spitale un generator a fost distrus în totalitate. Trei angajaţi au fost răniţi în cel de-al doilea spital, şi anume şoferul unei ambulanţe, o asistentă şi un contabil, a mai spus Sahloul. "În Alep au mai rămas doar şase spitale care pot oferi servicii (...)", a precizat el.

Cele două spitale au secţii de urgenţă şi de tratament al traumatismelor şi au mai fost supuse în trecut unor atacuri aeriene, potrivit lui Sahloul, care a mai spus că atacurile au fost lansate în mod "deliberat".

Anterior, o sursă medicală citată de site-ul cotidianului Le Figaro anunţa că un spital situat într-o zonă controlată de rebeli din oraşul sirian Alep a fost vizat de raiduri aeriene miercuri dimineaţă.

"Un avion ne-a survolat şi a început să lanseze rachete direct asupra spitalului nostru în jurul orei 4 dimineaţa", a declarat pentru Reuters Mohammad Abou Rajab, medic radiolog la spitalul M10. Un bilanţ al victimelor nu este deocamdată disponibil, însă medicul a spus că o parte din clădire a fost afectată.

"Peste pacienţii de la secţia Terapie Intensivă a căzut moloz", a spus el.

Nu se ştie dacă avioanele regimului sirian sau cele ale aliatului său rus au efectuat raidurile, având în vedere că Rusia şi Siria conduc o campanie pentru recucerirea acestei regiuni din Alep.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO