Business Internaţional

Cele mai scandaloase dezvăluiri din cartea lui Wolff: Trump nu îşi dorea să câştige alegerile, iar atunci când i-a fost explicată Constituţia, s-a plictisit după Al Patrulea Amendament

Cele mai scandaloase dezvăluiri din cartea lui Wolff:...

Autor: Alex Ciutacu

06.01.2018, 15:39 1423

Preşedintele Donald Trump nu îşi dorea să câştige alegerile. Prima doamnă, Melania Trump, a „plâns cu durere” în noapte alegerilor. Fostul consilier de campanie al lui Trump, Sam Nunberg, a încercat să îi explice Constituţia candidatului, dar a ajuns doar până la Al Patrulea Amendament, înainte ca Trump să se plictisească. Acestea sunt câteva dintre dezvăluirile din cartea scrisă de Michael Wolff, intitulată „Fire and Fury: Inside the Trump White House”, potrivit CNBC.

Cele mai scandaloase şapte dezvăluiri:

1. Trump se aştepta să piardă alegerile în faţa candidatului democrat Hillary Clinton şi deja plănuise să revină la viaţa sa privată după finalizarea campaniei. Wolff explică gândurile pe care le avea Donald Trump spre sfârşitul campaniei:

„După ce ar fi pierdut, Trump ar fi rămas extraordinar de faimos şi ar fi părut un martir al injustei Hillary. Fiica sa Ivanka şi fiul vitreg Jared ar fi rămas celebrităţi internaţionale. Steve Bannon ar fi devenit liderul de facto al mişcării Tea Party. Kellyanne Conway ar fi fost o vedetă a ştirilor. Melania Trump, care a fost asigurată de soţul ei că nu va deveni preşedinte, şi-ar fi putut lua prânzul neobservată în continuare. Pierderea alegerilor ar fi fost o victorie”.

2. Unul dintre primii consilieri de campanie ai lui Trump a încercat să-şi educe candidatul cu privire la Constituţie, dar Trump s-a plictisit prea tare pentru a mai avea răbdare după cel de-al Patrulea Amendament.

„La începutul campaniei, Sam Nunberg a fost trimis să-I explice Constituţia candidatului. Acesta spunea: Am ajuns doar la Al Patrulea Amendament, înainte ca degetul să îi alunece pe buza de jos şi să îşi dea ochii peste cap”.

3. Lui Trump nu i-a plăcut în mod special faptul că a fost nevoit să se mute în Casa Albă. Preşedintele şi prima doamnă dorm în dormitoare separate, iar Trump le interzice menajerelor din Casa Albă să ridice de pe jos lucrurile pe care el le arunca pe podea.

„Trump s-a retras în dormitorul său – este pentru prima dată de la cabinetul Kennedy, când un cuplu prezidenţial doarme în camere separate. În primele zile, a comandat două ecrane de televizor în plus, şi o încuietoare pe uşă, declanşând o dispută cu Serviciul Secret care a insistat că trebuie să aibă acces în încăpere. A certat menajerele din Casa Albă pentru că i-au ridicat hainele de pe podea spunând: Dacă am tricoul pe podea, este pentru că vreau să fie pe podea. Apoi, acesta a impus un nou set de reguli: Nimeni nu atinge nimic, în special periuţa sa de dinţi (Avea o frică enormă de a nu fi otrăvit, acesta fiind unul dintre motivele pentru care prefera să mănânce la McDonald s)”.

4. Fiica lui Trump, Ivanka Trump, şi fiul său vitreg Jared Kushner au făcut o înţelegere, care dintre ei va încerca să candideze primul pentru prezidenţiale.

„Cei doi făcut o înţelegere: Dacă se iveşte posibilitatea în viitor, ea va candida pentru Biroul Oval. Prima femeie preşedinte, glumea Ivanka, nu va fi Hillary Clinton, va fi Ivanka Trump”.

5. Unii dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai lui Trump, printre care şi Rupert Murdoch, au fost îngrijoraţi cu privire la lipsa de înţelegere a politicilor publice pe care o prezenta preşedintele. După o întâlnire cu mai mulţi executivi din sectorul hi-tech, în timpul tranziţiei din 2016, Trump l-a sunat pe Murdoch şi i-a spus că va extinde vizele de tip H-1B pentru a ajuta industria.

„Murdoch i-a sugerat că o abordare liberală a subiectului vizelor, care ar deschide uşile Americii pentru anumiţi imigranţi, ar putea fi dificil de pliat pe promisiunile sale de campanie, precum aceea de a construi un zid şi de a închide graniţele. Dar, Trump nu părea îngrijorat, asigurându-l pe Murdoch că se vor descurca”.

6. Trump părea nervos în ziua instaurării la Biroul Oval, potrivit cărţii. A avut o ceartă cu nevasta lui şi a fost enervat de faptul că anumite celebrităţi nu au vrut să participe la ceremonie.

„Trump nu s-a bucurat de propria lui ceremonia. A fost nervos că vedetele de categoria A nu au venit la eveniment, şi se certa în mod vizibil cu Melania, care părea gata să plângă”.

7. Bannon, care l-a avertizat în mod repetat pe Trump cu privire la influenţa din ce în ce mai mare a Chinei.

„China este totul. Nimic altceva nu contează. Nu înţelegem China cum trebuie, nu înţelegem nimic cum trebuie. Tot acest lucru e foarte simplu. China este unde era Germania Nazistă în 1929. Chinezii, ca şi germanii, sunt cei mai raţionali oameni din lume, până încep să nu mai fie. Vor începe schimbarea exact ca germanii în 1930. Va fi un stat hipernaţionalist, şi odată ce acest lucru se întâmplă, nu mai poţi da înpoi”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO