Business Internaţional

Cele mai spectaculoase poduri din lume. Galerie FOTO

3.Forth Railway Bridge

Vedeţi topul celor mai spectaculoase poduri din lume

Autor: Alexandru Nanu

13.07.2014, 20:02 1317

Cel mai spectaculoas pod din lume este Viaductul Millau, care se află la graniţa dintre graniţa dintre Franţa şi Spania şi Hohenzollern Bridge, Cologne din Köln, scrie BBC. Topul a fost realizat pornind de la criterii de arhitectură, design, importanţă, utiliate şi rezistenţă în timp. 

Topul realizat de BBC: 

1. Viaductul Millau
Podul, deschis în 2004, a fost proiectat de inginerul francez Michel Virlogeaux şi arhitectul britanic Norman Foster pentru a scurta călătoriile lungi între Paris, Montpellier şi graniţa cu Spania.

2. Hohenzollern Bridge, Cologne
Finalizat în 1911, podul traversează Rinul. Proiectat de către inginerii germani în 1945, în încercarea de a încetini avansul Aliaţilor în Berlin, astăzi podul reconstruit este cel mai aglomerat din reţeaua feroviară din Germania.

3.Forth Railway Bridge
Forth Bridge este
una dintre minunile erei industriale. Lucrările la construcţia lui au început în 1882 cu desene şi modele proiectate de John Fowler şi Benjamin Baker a ceea ce s-a dorit a fi o îmbunătăţire vizibilă a podului Tay, care s-a prăbuşit. Finalizat în 1890, acesta a fost primul pod important de oţel din Marea Britanie.

4.SiMingYi Viaduct
SiMingYi este o construcţie formată din 945 km de căi ferate ce traversează Mongolia. A fost deschis în 1995, într-un moment în care Compania Naţională de Căi Ferate Chineze a avut un surplus de locomotive cu abur, ramura principală a fost construită abia în 1988. Entuziaşti de locomotivele cu abur din întreaga lume au fost uimiţi să afle că flota de trenuri de marfă va traverasa un viaduct moderne în stil autostradă. Cel mai bun loc pentru a viziona priveliştea este Jingpeng Pass, unde linia de cale ferată urcă între deşert şi munţi peste o secvenţă de poduri.
 

5.Pont du Gard
În 1738, Jean-Jacques Rousseau, un filosof elveţian, a vizitat Pont du Gard. Apeductul a fost iniţial construit pentru a aduce apa de izvor proaspată la coloniile romane din Nemausus [Nimes]. Acesta se află la 49 de metri înălţime faţă de mare şi se întinde pe 275 de metrii lungime. Acesta a fost restaurat sub conducerea arhitectului Charles Laisne între 1855 şi 1858, datorită lui Napoleon III. Astăzi, apeductul este una dintre cele mai importante atractii turistice din Franţa.

6.Trift Podul
Podul Trift se întinde deasupra Laculul Triftsee în Berner Oberland şi este folosit de mii de pietoni în fiecare an, care vin să viziteze gheţarul Trift. Podul atârnă la 170m înălţime şi are o lungime de 100 de metri. Primul pod, deschis în 2004, era instabil din cauza vânturilor de până la 200 kilometri pe oră, astfel că a fost înlocuit cinci ani mai târziu de construcţia din prezent.

7.Middlesbrough Transporter
Podul a fost construit deasupra râului Tees, de Cleveland Engineering Company. Proiectul a pornit de la ideea că navele trebuie să treacă de-a lungul râului. 

8.Golden Gate Bridge
Acest pod rutier este recunoscut mai ales pentru culoarea specifică, portocalie, în care este vopsit. În ultimii ani, pentru a face faţă unor posibile cutremure, podul a fost modernizat şi dotat cu tehnologii noi. Podul a fost deschis în 1937, design-ul fiind realizat de inginerul Joseph Strauss. Structura elegantă a pilonilor în stil Art Deco, a transformat Golden Gate Bridge într-o atracţie populară în rândul turiştilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO