Bill Marler, un avocat cu peste 20 de ani experienţă de instrumentat procese despre cazuri cu intoxicaţii alimentare, a decis să nu mai mănânce stridii, mâncare semi-preparată şi lapte pasteurizat, din cauza faptului că acele produse cresc predispoziţia consumatorilor la boli fatale, scrie Business Insider.
Marler a condus procese împotriva lanţului de fast-food Chipotle după ce au descoperit în produsele lor prezenţa bacteriei E coli şi norovirus şi apoi a început să scrie articole despre acest subiect.
Avocatul a câştigat mai mult de 600 de milioane de dolari pentru clienţii cu cazuri de infecţii alimentare şi spune că aceste experienţe l-au convins că pentru anumite tipuri de mâncare nu merită să îşi asume riscul mâncându-le.
Printre alimentele pe care Marler le-a eliminat din alimentaţia sa se numără stridiile, fructele şi legumele gata spălate şi ambalate, muguri sau vlăstari nefierţi sau necopţi, carnea medium cooked, sucurile nepasteurizate şi ouăle crude.
Decizie fără precedent a băncilor în România. Este pentru prima dată când se întâmplă asta