Business Internaţional

Celebrul film „Lupul de pe Wall Street" a fost sechestrat de Fiscul american într-un caz de corupţie de peste 1 mld dolari

Celebrul film „Lupul de pe Wall Street" a fost...
20.07.2016, 19:27 4385

Drepturile filmului „Lupul de pe Wall Street" au fost sechestrate de Fiscul american, într-un caz de corupţie şi evaziune fiscală care a început în Malaezia şi care are legături cu lumea financiară americană, inclusiv cu cea mai influentă bancă de pe Wall Street, Goldman Sachs.

Astfel, procurorii urmează să anunţe una dintre cele mai mari „capturi” de acest gen din istoria Statelor Unite, investigaţiile lor scoţând la iveală o evaziune de aproape un miliard de dolari, scrie WSJ.

Un loc rupt din altă lume şi alt timp. Galerie foto fabuloasă cu cel mai scump hotel de pe glob. Cum arată paradisul unde fiecare cameră a costat 7 milioane de dolari

Cum arată rusoaica de 23 de ani care a renunţat la cariera de economist pentru a ajunge cea mai frumoasă stewardesă din Rusia

Cum arată staţiile de metrou din Coreea de Nord. "Unul dintre cele mai misterioase şi frumoase sisteme de tranzit de pe pământ"

În continuare, autorităţile urmează să deschidă miercuri dimineaţă procese civile, punând sub sechestru averi de până la un mil. dolari, însemnând proprietăţi şi alte bunuri de valoare care ar fi fost însuşite în mod ilegal, potrivit surselor implicate în acest dosar. 

Celebrul cotidian american Wall Street Journal a descoperit că filmul Lupul de pe Wall Street, regizat de Martin Scorsese şi cu Leonardo DiCaprio în personajul principal, a fost finanţat cu sute de milioane de dolari într-un circuit financiar care are la bază bani din Malaezia.

De un an în Malaezia este un scandal imens care îl implică şi pe primul Ministru Najib Razak, conform căruia fondul de investiţii 1MDB s-au sifonat bani care au plecat inclusiv în conturile acestui prim ministru.

Anchetatorii americani au descoperit că 155 mil. dolari, având ca origine acest fond au ajuns prin numeroase circuite financiare să finanţeze filmul Lupul de pe Wall Street. 

Acest film a strâns venituri de 400 de mil. de dolari şi a fost nominalizat pentru 5 categorii la Academy Award.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO